Нов сингъл от IRON MAIDEN

Ето че може да чуете изцяло новия сингъл на легендите IRON MAIDEN. Неговото име е „Speed Of Light“  и е част от албума „The Book Of Souls“, за който вече нееднократно писахме.

Групата пусна видеото към “Speed Of Light” на сайта си www.ironmaiden.com. Написана от китариста Adrian Smith и вокалиста Bruce Dickinson, песента “Speed Of Light” е част от новия им двоен албум “The Book Of Souls”, чиято световна премиера ще бъде на 4 септември 2015 г. чрез Parlophone Records (BMG за USA). Видеото ще бъде достъпно за стрийминг на www.ironmaiden.com, както и на официалния YouTube канал на групата. Феновете на Iron Maiden ще могат да изтеглят песента “Speed Of Light”, ако предварително поръчат “The Book Of Souls” в iTunes или Amazon MP3, както и да го слушат в Spotify и Apple Music.

Продуцент и режисьор на видеото е Llexi Leon, а визуалните и анимационни ефекти са дело на The Brewery Production Company. Това е първият музикален клип на големия фен на Iron Maiden, Llexi Leon, който развива кариерата си и в обастта на видео игрите. За видеото към “Speed Of Light” е решил да работи съвместно с The Brewery Production Company, чиито предишни проекти включват вдъхновения от пънк-рока филм Sex & Drugs & Rock & Roll с Andy Serkis, който излиза през 2010 и музикалния фестивал Spike Island с Emilia Clarke от 2012. Наскоро те осигуриха VFX за биографичния филм за Ian Fleming от Sky Atlantic.

Видеото отдава почит към 4-те десетилетия, изминали във видео игри, наред с 40-годишнината на невероятния талисман на Iron Maiden Eddie, който пътува във времето и пространството, за да завърши своята героична задача.

“The Book Of Souls” е шестнайсетият студиен албум на Iron Maiden и е записан в Guillame Tell Studios в Париж с дългогодишния им продуцент Kevin Shirley.

Албумът The Book Of Souls” на Iron Maiden ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде предварително поръчан тук.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото