DASH THE EFFORT на WE ARE GOING TO МЪГЛИЖ

We are going to Мъглиж

Поредната група от състава на WE ARE GOING TO МЪГЛИЖ, който ще се проведе на 4 и 5 септември, доби доста популярност напоследък. Спечели сериозно състезание и заслужи да се нарича първата българска група на Wacken: това са DASH THE EFFORT!

Идеята за групата се ражда началото на 2010, когато Георги Казанджиев (китари) и Георгиос Капетаниос (китари) записват няколко парчета заедно. Следват месеци на издирване на музиканти и в началото на 2011 г. бандата е вече в първия си пълен състав . Следват няколко концерта в София и Пловдив, но поради различни обстоятелства, в бандата отново остават само Георги и Георгиос. През есента на 2012 г. обаче в редиците на DASH THE EFFORT се включват Калин Енчев (барабани) и Магдалена Янтахтова (бас), а малко по-късно се присъединява и Георги Василев (вокали). Следват няколко концерта в София, като през 2013 г. бандата организира първия концерт на гърците ABOVE US THE WAVES в София, в който взима и участие. През 2014 г. следват няколко концерта в София и Пловдив, като участие на първото издание на Valentine’s Massacre и съпорт на американската метълкор банда UNEARTH през септември месец. В същото време групата записва първото си ЕР, като през декември месец пускат първия си сингъл с клип към песента Redemption“. През декември месец 2014 г. на Калин се налага да напусне бандата, но на негово място идва Даниел Димитров (барабани). На 30 януари тази година бандата промотира своето дебютно ЕР Polar Dawn” в София, а на 21 февруари се състоя промоцията на ЕР-то им в Пловдив. Също така бандата взе участие и на второто издание на мини феста Valentines Massacre, който се състоя тази година на 13 февруари.
През май месец 2015 бандата спечелва конкурса W:O:A Metal Battle и с това си извоюва да е първата българска банда свирила на фестивала Wacken Open Air в Германия, който се проведе от 30 юли до 1 август тази година. Освен участието си на фестивала в Германия, бандата спечелва и правото да е съпорт на концерта на BLIND GUARDIAN, състоял се на 16.05.2015 в София.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото