NIGHTWISH с два виртуални концерта през март

Финландските симфо метъл майстори NIGHTWISH поканиха феновете си на уникално livestream събитие, което ще се състои в специално изградената виртуална кръчма „The Islanders Arms“. Събитието представлява два концерта, които ще се състоят на 12-и и 13-и март 2021 г. (петък и събота). Музикантите обещават 90-минутно шоу, в което ще звучат песни и от най-новия им албум „Human. :II: Nature“, изпълнявани за първи път на живо. Сетлистът в двете вечери ще бъде различен.

„Human. :II: Nature“ излезе през април тази година в разгара на пандемията от Covid-19 и все още не е свирен на живо. След като им се наложи да отложат предвиденото за 2020 г. турне, от NIGHTWISH решиха да предложат на почитателите си нещо невиждано до сега и да поразведрят мрачните времена, в които живеем. По време на изпълненията групата и публиката ще могат да се потопят в един въображаем 3D свят. Техническата обезпеченост е поверена на Zoan (Burst.fi). Зрителите ще имат възможност да създават аватари и да се включат в шоуто от техните компютри или мобилни устройства. Те ще могат да реагират на изпълненията с жестове, наздравици и емотикони и да си чатят с останалите посетители. Билети вече се продават на този адрес. Желаещите ще могат да „облекат“ аватара си с артикули на NIGHTWISH.

Преди около два месеца NIGHTWISH разпространиха неизлъчван концертен видеоклип на „Yours Is An Empty Hope“. Изпълнението е взето от концерта на групата в Teatro Metropólitan, Мексико Сити, Мексико, на 15-и октомври 2015 г. Режисьор на клипа е Ville Lipiäinen, а лидерът на бандата Tuomas Holopainen коментира:

„Разровихме се в архивите на Ville Lipiäinen и открихме някои неизлъчвани концертни видеа от последните турнета. Неща, които да си припомним, докато чакаме началото на турнето в подкрепа на „Human. :II: Nature“. Скоро ще ви предложим още такива клипове.“

  1. #1 написан от Анонимен (преди 3 години)

    Умреа отдавна.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото