Добре дошли в New Wave Of Bulgarian Metal ! Този път ще ви запознаем със софийската рапкор банда SIMAI. По-долу можете да прочетете кратко инфо за бандата, както и интервю с част от членовете на бандата.

 SIMAI е софийска рапкор група, създадена на 12-ти февруари 2013. Името произлиза от латинският термин simia – маймуна/примат, в чест на Чарлз Дарвин, чийто рожден ден групата споделя. За малкото време в което съществуват, вече имат над 40 концерта с повечето български ъндърграунд групи, както и организират няколко фестивала и благотворителни кампании.

SIMAI са:
Калофер Михов – Вокали
Генади Михов – Китара
Александър Миладинов – Китара
Андрей Андров – Бас
Георги Чунчуков – Барабани


Калофер Михов - ВокалиЗдравейте! Разкажете ни малко по-подробно за последните ви приключения в Шоуто на Слави? 😀
Андрей: Хах, предполагам това е наистина доста нашумяла тема напоследък, което може би се дължи на факта, че група от българският ъндърграунд използва предаване на чалга певец, за да покаже себе си. В интерес на истината, се забавлявахме доста и видяхме как се случват нещата в българският шоубизнес. Тук наблягам на думата шоубизнес, защото е важно да правим разлика между музиката и занаята. Ние там със селска, чалга култура не се срещнахме. Всички от екипа бяха най-нормални хора, повечето даже си слушат „нашата музика“. RAGE AGAINST THE MACHINE и LINKIN PARK не са чужди групи за Куку Бенд, а с Борис даже си лафихме за норвежки блек метъл :D. Не сме очаквали да победим, естествено, знаехме още от началото, че групите с народни мотиви ще бъдат избрани и това е нормално. Важното е, че in the end (pun intended) отидохме и показахме нашата музика и нашият свят на по-голям кръг от хора. Доста люде ни писаха след това, че са ни гледали за пръв път в Шоуто и че не са и подозирали за това, че съществува български ъндърграунд и че покрай нас са се запознали с доста групи, с които свирим. За тези ни приятели, които са разочаровани от „дръзката“ ни постъпка, мога да кажа: пичове, big deal, get a life. 😀

Алек: Беше доста приятно изживяване. Всички много ни харесаха и не очаквах така да се развият нещата. Хейтърите да са мащат!

Смятате ли скоро да издавате нещо? ЕР или Генади Михов - Китарадългосвирещ албум?
Aндрей: От доста време смятаме да издадем някаква тава. Първо искахме да направим EP през пролетта на 2014, после решихме да го докараме до албум с 11 песни, понеже сме символисти, а 11 е царско число. Сега обаче, откакто се намираме в нова творческа среда – общата ни репетиционна с КонтраКво, направихме доста нови неща и в момента имаме концепция за албум с 11+ парчета. От този месец официално влизаме да записваме и се надяваме скоро да жънем плодовете на двугодишния ни труд.

Алек: Албум ще го бъде!

Наскоро приключихте първото си турне, което беше заедно със CITIZEN ERASED.
Какво беше чувството да тръгнеш на такова пътешествие? С какво ще запомните това ви приключение?
Андрей: Чувството да тръгнеш и преживееш такова нещо беше страхотно! Използвахме на максимум времето си на пътя и по черноморието – играхме баскетбол, разхождахме се, учихме местния жаргон, чекнахме набързо няколко бара и най-важното – направихме зверски концерти. Огромни адмирации за хората, които дойдоха да ни чуят! Много е освежаващо да видиш публика, която те слуша за пръв път на живо да избухва по този начин. Радваме се, че CITIZEN ERASED ни поканиха на това приключение и много им благодарим за това!

Алек: Ще запомня лъчезарните лица на всички хора, които решиха да споделят концертите с нас. Огромни благодарности на CITIZEN ERASED за поканата и приключенията. ОБИЧАМЕ ВИ <3.

Александър Миладинов - КитараСъщо така ако не ме лъжат спомените пуснахте и тениски в продажба. Това също е голяма стъпка за повечето банди. Обнадеждени ли сте, че хората ще си купуват вашият мърч?
Андрей: Мърчът също е нещо, което готвим от много време. Имаме доста идеи за щампи, но трудно намираме хора, които да ги изпълнят. В крайна сметка ни дойдоха две по-минималистични идеи, които са лесни за изпълнение и ги подготвихме за турнето – да не ходим с празни ръце, дето се вика :D. За What you want тениските съм сигурен, че ще се търсят. Лафа с илюминатите е модерен сега и ще се къпем в пари, мухахаха. За Lie Detector не знам какво да кажа. Пичове и мацки, моля ви взимайте си и от тях :D.

Алек: Налазвайте докато са все още топли от фурната!

Какво кроите за в бъдеще? Какви са бъдещите ви планове?
Андрей: В близко бъдеще наблягаме на албума. Това е един цикъл от 2 и половина години творчество, който е време да бъде затворен. Живот и здраве през есента братя Михови ще заминат да учат в Англия. Тогава ще творим музика онлайн и за през ваканциите ще правим концерти в България и Англия. След година ще заминем и останалите, за да станем капитани на яхта и да правим турнета с нея.

Алек: Като завършим със записите по албума следващата стъпка е да направим едно българско и след това и балканско турне.

Музиката на SIMAI носи ли някакво послание? Андрей Андров - БасИ ако да какво?
Андрей: Да. Идиологично всички подкрепяме текстовете на Фофо. Тематиката е социална, неполитизирана. Набляга се на проблемите на нормалният човек в социума, разглеждайки вътрешния и външния му свят. Всеки може да намери някоя тема, близка до себе си, сред песните – за това да бъдеш отритнат и смятан за различен, за предателството, за медиите, модата и техните ефекти върху хората, за “Нашата Генерация“ и други. Най-важното, може би, е че когато човек се Electrify-не и има идеи, мечти, да си вдигне задника и да го скъса от бачкане, за да постигне тези идеи. That’s how shit is getting done, y’all!

Алек: Текстовете са доста тематични. Става дума за мечти, несполуки, лъжи. Все неща, които касаят всички хора.

Какво ви сплотява като група? Освен любовта към рапкор-а, какво друго може да се нарече движеща сила във
вашата група?

Aндрей: Битовият алколизъм и жаждата за приключения. Една група се гради толкова на масата с чаша, колкото и в репетиционната с китари, микрофони и барабани. Шегувам се естетствено, още никой не е попадал в токсикология, но наистина, ако не сме приятели в ежедневието си и споделяме времето си заедно, няма как да се случат нещата, така че да звучи като нещо солидно и обединено. Ние сме семейство!

Алек: SIMAI е Волтрон. Всеки един от нас петимата е движеща сила на съвкупния организъм.

Георги Чунчуков - БарабаниКои са SIMAI извън музикалната сцена? С какво се занимавате?
Aндрей: Най-нормални хора. Учим, работим, играем игри, избухваме на 100 Кила :D.

Алек: Аз за себе си ще кажа, че съм антисоциален тип, който обича да свири на китара вкъщи. 😀

А какво е вашето послание на читателите ни и вашите фенове? Какво бихте желали да им кажете?
Aндрей: Обичайте и правете всичко с любов и желание, винaги давайте 200% от себе си. Търсете красивото във всяко нещо и бягайте от етикетите. Гледайте през очите на другите. Слушайте THE TOP STOPPERS!

Алек: Обичайте себе си, семействата си и най-вече близките си! Подкрепяйте се в трудни моменти и не спирайте да мечтаете!

Благодаря за съдействието и до нови срещи!
Aндрей: И ние благодарим за вниманието. Вечен живот и секскуално здраве желаем на всички от екипа и читателите. 🙂

Алек: Благодарим за интервюто и докато не ни срещне отново съдбата!

SIMAI

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.