Представяме ви родната млада банда ЖИЦА

Група Жица е сформирана в края на 2022г. в гр. Пловдив на шега, с идеята да свирят кавъри за лично удоволствие. С идването на 2023 г. решават да се отдадат на писането на авторска музика на български език, с алтернативно звучене. Групата се състои от Стефан Митев – вокали, китари; Румен Веселинов – китари, барабани и Владимир Илиев – вокали; барабани и главен текстописец.

Румен е от гр. Бургас и е бивш член/създател на блек метъл групата Satanic Hatred, с която има два издадени албума. След раздялата на групата, той отива да живее и учи в гр. Пловдив, където по-късно се запознава с Владимир и започват да свирят заедно.
Владимир е родом от гр. Стара Загора, като преди е свирил на барабани в поп-пънк групата Tsaredip. Подобно на Румен, отива да живее и учи в гр. Пловдив, където те се запознават.
Стефан е от гр. Стара Загора. През 2017г. заминава да живее във Великобритания, където продуцира и свири в различни групи. През 2022г. се прибира да живее в Пловдив и малко след това се присъединява към Румен и Владимир.

Тъй като и тримата умеят да свирят на няколко инструмента, в началото решават да сменят местата си за различни песни, предизвиквайки се. Това се оказва нещо, което не е толкова често срещано на родната ни сцена и става част от  програмата им, когато свирят на живо.

Дебютнотоим участие е през септември, миналата година, но малко след това успяват да направят мини-турне, което минава през София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново.
Групата гледа напред и  са се отдали на писането на нови песни, както  и да пуснат 4 музикални клипа, които записват на живо в студиото на Our Providence Records.
Първият им клип – Буреносен Облак, вече е факт от 17 февруари и към момента има над 3000 гледания.
Очакваме да пуснат останалите 3 през следващите 2 месеца. Записът е направен от Калофер Михов, а клиповете са режисирани, заснети и обработени от Генади Михов.

https://www.facebook.com/jitsa.plovdiv