NETHERBIRD с видео премиера на „Windwards“

netherbirdsinglecover

След излизането на „The Ferocious Tides of Fate“ през 2013г., Netherbird се завръщат с новия сингъл „Windwards“, който официално трябва да излезе на 6 юли.

Шведите обаче решиха да не карат феновете си да чакат толкова дълго и тази сутрин пуснаха предпремиерно новото си видео към песента „Windwards“, което можете да видите по-долу. Предварителната поръчка на сингъла, който ще съдържа две песни (тази от видеото и Sculptors and Spectres“), стартира малко по-рано и можете да се сдобиете с дигиталната му форма тук.

Ето какво коментира групата:

„Видеото на ‘Windwards“ беше направено от португалския видео продуцент Guilherme Henriques Silva (Belphegor, Wormed и много други). Заснехме видеото в Satans Demokrati, огромна арт инсталация в Стокхолм, така че в него има някои моменти, на които можете да видите изкуството на редица художници. И това е точно каквото искахме – да комбинираме различни елементи и форми на изкуство в странното творение, каквото е Netherbird.“

Освен като самостоятелно съществуващ сингъл „Windwards“ ще бъде включен и в предстоящия албум ”The Grander Voyage“, който трябва да излезе през октомври чрез Black Lodge Records и включва Fredrik Widigs (Marduk, Nordjevel) зад кита. Новото видео също така представя изцяло настоящия състав на Netherbird, който изглежда така:

Nephente: – Lead vocals
Bizmark – Guitars, keyboards and vocals.
Nord – Guitars and vocals
Tobias Jakobsson – Lead guitars
Micke André – Bass and vocals (Terminal Prospect)
Fredrik Andersson – Drums (This Ending, ex Amon Amarth)

Освен това е известно и първото концертно участие на Netherbird. То ще е тази есен по време на фестивала November to Dismember Metal Fest 2016 в Букурещ.

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото