Неделно с BADCAST и INFECTED RAIN

На девети септември столичният клуб Live & Loud стана домакин на съвместния концерт на молдовците INFECTED RAIN и родната рапкор банда BADCAST.

Ранният час на събитието беше продиктуван от all ages етикета. Първи на сцената бяха BADCAST. Музиката им беше доста приятна за слушане, а енергията на групата си личеше дори от най-задния край на Live & Loud. Момчетата имат издадени две EP-та и в момента работят върху записите на албум, като изпълниха някои от парчетата, които предстои да бъдат включени в него.

Сетлист на групата:

1. Never go back again
2. Watch out
3. Fuck the system
4. Another Day
5. Carousel
6. Mouth full of lies
7. Haze
8. Nobody

infected rain

Снимки: Анелия Моравска

След BADCAST на сцената се качиха хедлайнерите на вечерта INFECTED RAIN, които всички очакваха с нетърпение.  За групата България е като втори дом, тъй като почти не пропускат да минат оттук поне по веднъж. Тази година, като част от есенното си турне, те свириха на Enigma Rock 2 в Секулово и в Live & Loud, съответно на осми и девети семптември.

Още с качването си на сцената INFECTED RAIN бяха бурно посрещнати от родната публика и още при първите песни се заформи стабилен съркъл пит пред сцената. Впечатление прави, че публиката на концертите им е изключително разнородна – от тийнейджъри до хора на средна възраст. Някои са тук заради музиката, други не крият, че са дошли само за да се порадват на Lena с бира в ръка.

Групата свири доволно количество от старите и новите си неща, наблягайки на актуалния си албум от миналата година „86“  – можем да кажем, че имаше за всекиго по нещо. В сетлиста им, разбира се,  беше отредено място за някои от най-познатите им песни: „Me against you“, „Orphan soul“, „Intoxicated“, „Fool the Gravity“, „Serendipity“, „Mold“ и т.н. INFECTED RAIN безпроблемно изсвириха песните си почти като на запис и единственото, което им попречи, бяха 2-3 микрофонии, който се получиха от желанието на вокалистката за по-близък контакт с публиката. Измежду песните Lena лееше словесна обич и благодарности към всички присъстващи и ни уверяваше, че сме най-любимата публика на групата.

Независимо, че следващият ден беше работен, публиката отказваше да пусне групата да си тръгне и така получихме две песни на бис.

Емоцията, която се изля от сцената в тази вечер никак не беше малко, но пък за сметка на това беше изцяло погълната и изживяна от публиката. И двете групи се раздадоха на макс и оставиха всеки в залата с чувството на трепетно очакване за следваща музикална среща.

Сетлист на INFECTED RAIN:

1. Fool The Gravity
2. Serendipity
3. Mold
4. Orphan Soul
5. Endless Stairs
6. Freaky Carnival
7. Intoxicating
8. Stop Waiting
9. Me Against You
10. Smoking Lies
11. PKOS
12. Sweet, Sweet Lies
13. Judgemental Trap

infected rain

Снимки: Анелия Моравска

  1. #1 написан от Tutur (преди 3 години)

    Хаха, точни наблюдения – аз бях от чичаците, дошли да се порадват на Ленчето с бира в ръка 😀

  2. #2 написан от Al3x (преди 3 години)

    Аз пък бях най-отпред и се любувах на всички от групата! Беше жестоко, както и очаквах ❤

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото