Stone temple pilots P_OP_316_FINAL2 - (small)Stone Temple Pilots направиха триумфалното си завръщане на сцената на Troubadour в Лос Анджелис, където носителите на Grammy приветстваха Jeff Gutt като новия си вокалист.

Gutt е ветеран на детройтската музикална сцена и е прекарал последната година в записи с основателите на групата Dean DeLeo, Robert DeLeo и Eric Kretz. В допълнение към представянето на Gutt, концертът включваше дебют на новия сингъл на Stone Temple Pilots “Meadow”. Парчето може да се намери на всички дигитални платформи и ще бъде включено в предстоящия албум на бандата, чието име все още е неизвестно. Албумът ще излезе чрез Atlantic/Rhino през пролетта на 2018 г., като се очаква и северноамериканско турне.

Stone Temple Pilots представиха новия си вокалист по Volume channel 106 на SiriusXM, по време на специалното излъчване на “Stone Temple Pilots Reborn”, от Troubadour в Лос Анджелис на 14-ти ноември. Целият концерт ще бъде излъчен този петък, 17-ти ноември, от 17:00 (ET) ексклузивно по SiriusXM и може да бъде слушан по Howard 101 channel, както и Lithium (channel 34). Шоуто ще бъде достъпно и за онлайн гледане на сайта на www.siriusxm.com, както и на приложението на SiriusXM.

Концертът отбелязва началото на новото пътешествие на групата, това, което започна миналата година, когато братята DeLeo и Kretz поставиха началото на световно търсене на нов вокалист, с когото да записват и да направят турне.

„Искахме човек, който не само да изпълнява старите ни песни, но и да пише нови и да извърви различен път заедно с нас. Отне ни известно време, но успяхме да намерим нашия човек.”, обяснява Dean.

Преди да избере Gutt, триото е получило над 15 000 кандидатствания онлайн преди да избере повече от 30 певци за прослушване, лично с групата в Studio 606 в Лос Анджелис. Gutt пее с бандата на последния ден от прослушванията. По ирония, той се оказва единственият, който не е кандидатствал онлайн. Вместо това, той е поканен след като Robert DeLeo е чул за него, след концерта на DeLeo в Детройт с Hollywood Vampires.

„Става въпрос за щастлив инцидент,” споделя Robert. „Веднага стана ясно, че Jeff има диапазон, позволяващ му да пее вокално предизвикателни песни като “Piece of Pie” и “Interstate Love Song”. Но скоро открихме, че той също така има слух за мелодия и знае как да пише песни.”

През септември 2016 г., четиримата започват да работят заедно и прекарват следващите няколко месеца, завършвайки идеи за песни и създавайки нова музика. „Химията беше там от самото начало и Jeff продължаваше да го доказва мелодия след мелодия. Завършихме 14 песни, което е най-големият брой песни за албум, записвани някога от Stone Temple Pilots.”, казва Kretz.

Относно неговата част, Gutt е подготвен за неизбежните сравнения с оригиналния вокалист на групата Scott Weiland, който почина през декември 2015 г.

„Никой не би могъл да замени Scott, и аз не се опитвам, той е легенда. Но тези песни заслужават да бъдат изпълнявани и хората искат да ги чуят. За мен е чест, че тези момчета ме избраха да им помогна да продължат с построяването на завета на групата.”, споделя Gutt.

Новосформиралият се квартет е зает с правенето на нови песни и планове за издаването на предстоящия си, все още без заглавие, албум през 2018 г. Това ще бъде седмият студиен албум на групата след мулти-платинения дебутен от 1992 г. Core”, и първият пълен албум след Stone Temple Pilots” от 2010 г. Албумът ще излезе чрез Atlantic/Rhino, продължавайки завещанието на групата с Atlantic Records над 25 години.