phil_rud

Жалбата на Phil Rudd от AC/DC срещу присъдата за домашен арест не е уважена. Дългогодишният барабанист на групата обжалва пред Върховния съд в родния си град Тауранга, Нова Зеландия, след като бе осъден на осем месеца домашен арест по обвинения в заплахи за убийство, както и за притежание на метамфетамин и канабис.

Rudd се надяваше на освобождаване от отговорност, без присъда, а адвокатът му Craig Tuck твърдеше, че клиентът му е виновен единствено за едно телефонно обаждане и разговор със служител в изблик на ярост, след провала на промотирането на дебютния му солов албум от 2014 г. „Head Job“.

Въпреки това разследването разкри, че Rudd  се обажда на познат, като му предлага 200000 $, мотор, един от неговите автомобили и къщата си, за да извърши убийството на въпросния служител. След това самият Rudd отправя заплашителни обаждания към същия служител.

Той първоначално отрече обвиненията, но през април 2015 г.  се призна за виновен за притежание на наркотици и заплахи за убийство. Rudd получи присъдата си през юли 2015 г.

При отхвърлянето на жалбата днес, съдия Raynor Asher отхвърли твърдението на Rudd, че наказанието  причинява на музиканта и на AC / DC невъзвратими финансови загуби.

Първо, групата  трябва да иска той да свири с тях,“ отбеляза Asher, визирайки декларацията на AC/DC от 2014 г., в която се казва, че участието или не на Rudd няма да се отрази на техните музикални планове и на турнето.“Второ, не е сигурно, че присъдите са действали като бариера за него да пътува с тях по време на турне. Пределно ясно е, че по времето, когато присъдата се състоя, за г-н Rudd вече нямаше място в групата, предвид пристрастеността му към дрогата и душевното му състояние.“