NE OBLIVISCARIS с нов албум

Австралийските екстремни виртуози Ne Obliviscaris анонсират нов албум. Той ще се нарича „Exul“ и ще излезе на 24-ти март 2023-та година чрез Season Of Mist. Както и за предишните издания, артуърка е дело на вокалиста Xen.

От лагера на музикантите съобщават още, че на 6-ти декември бандата ще представи сингъла „Equus“.

Фронтменът Tim коментира: „Развълнувани сме да обявим не само първата част на световното турне за „Exul“ за всички Ne Obluminati от Европа и Обединеното Кралство, но и да разкрием списъка с песни на новия ни албум, както и обложката му, рисувана от Xen. Това е албум, чиято подготовка отне 5 години и сме невероятно горди от всяка секунда в него. В идните дни очаквайте и първа музика от него!“

Песните в албума са:

01. Equus
02. Misericorde I – As Тhe Flesh Falls
03. Misericorde II – Anatomy Оf Quiescence
04. Suspyre
05. Graal
06. Anhedonia

В подкрепа на новото си издание Ne Obliviscaris планират мащабно турне в Европа с Persefone, Asymmetric Universe и The Omnific.

„Exul“ е продуциран, смесен и мастериран от Mark Lewis, в Nashville, САЩ и съпродуциран от Ne Obliviscaris. Барабаните са записани от Dan Presland (който вече не е член на групата), в Addiction Studios, САЩ. Басите са записани в италианското Domination Studio от Simone Bertozzi и Simone Mularoni. Записите на акустичните китари са направени във Франция (Bud Studios) от Mathieu Pascal. Вокалните партии (включително чисти и тежки) са записани в Мелбърн Австралия (Audio Ninja & Studio TC). Китарите на Ben и Matt са записани в домашните им студиа във Франция и Австралия и са ре-ампнати в САЩ. Записите на цигулките, виола и чистите вокали в песни 5 & 6 са направени в Pony Music Studio от Troy McCosker.

Съставът, записал албума е:
Xen: твъди вокали
Tim Charles: чисти вокали, цигулка, виола и клавири
Benjamin Baret: китари
Matthew Klavins: китари
Martino Garattoni: бас
Dan Presland: барабани

Настоящ състав:
Xen: твъди вокали
Tim Charles: чисти вокали, цигулка, виола и клавири
Benjamin Baret: китари
Matthew Klavins: китари
Martino Garattoni: бас

Гост музиканти:
Emma Charles: допълнителни цигулки в песни 1, 2 & 3.
Alana K Vocal: допълнителни вокали в песен 1
Dalai Theofilopoulou: чело в песни 1 & 4

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото