Наши момчета ще представят България на Гитариада 2016

NuANCE MM Concert ArchiveОсвен фестивалните сцени в България, които ги очакват, група NU/ANCE заминава за Зайчар, Сърбия, за да покори една от най-големите международни сцени за независими младежки групи.

NU/ANCE научават за възможността българска рок група да участва на най-голямата сцена за млади артисти в Сърбия и Югоизточна Европа по специална покана на Васко Громков (Класация „Ново 10+2“ по БНТ). В журито, освен него, са Милена Славова, Буги Барабата, Ивайло Кицов, които дават одобрение на изпратената песен-демо и NU/ANCE минават на полуфинал, заедно с още 45 други банди от цяла България, още през Септември 2015. След селекция на журито са допуснати общо 10 на финал, а крайното решение за победител дава представител от Гитариада – Бранимир Локнeр. Той избира NU/ANCE, които печелят освен първи кръг от състезанието и наградата на публиката.

Като победители на национално ниво, NU/ANCE получават възможност да представят страната ни на юбилейното, международно издание на състезанието Гитариада и да се борят за голямата награда на 50-годишния фестивал, който тази година ще се проведе в дните от 11 до 13 август.

Радваме се и сме много благодарни на журито и публиката в България за тази висока оценка. Гледаме сериозно на участието си в Гитариада, би било чудесно ако победим и успеем да финансираме предстоящия ни дебютен албум. Това е наша мечта и Гитариада е част от пътя ни към нея” – коментира фронтменът на групата Борис Иванакиев.

Преди участието им в Гитариада, NU/ANCE ще се представят на още няколко родни сцени. Феновете на алтернативната музика от ново поколение ще могат да чуят новите тракове на групата от предстоящия им краткосвирещ албум, след броени дни – на 16 юли – Bansko Beat Festival в гр Банско, както и на 26.08 FUNCITY, Варна и 28.08, София диша.

 

Лятното турне на NU/ANCE по дати:

16.07 – Bansko Beat, Банско, България

29.07 – Свободен фестивал на безвремието, Ъглен, България

11-13.08 – Gitarijada, Зайчар, Сърбия

26.08 – FUNCITY, Варна, България

28.08 – София Диша, София, България

10.09 – Силата на рока 6, Маймунарника, София, България

 

Официалните канали на NU/ANCE

Facebook: @nuaofficialhttps://www.facebook.com/nuaofficial/

Youtube: NU/ANCE

Instagram: #nuanceofficialhttps://www.instagram.com/nuanceofficial/

 

 

 

За Гитариада Gitarijada 2016https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=QJ4mrXPJ6Q8

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=QJ4mrXPJ6Q8

Gitarijada (сръбска кирилица:. Гитаријада) е музикален фестивал, който се провежда от 1966 г., Gitarijada в Зайчар и е един от многогодишните фестивали в Сърбия и в Югоизточна Европа, както и най-големият фестивал за млади и некомерсиални групи в Югоизточна Европа.

http://www.gitarijada.org/en/

 

 

За NU/ANCE (bio)

 

Група NU/ANCE e най-младата и бързоразвиваща се алтернативна рок група в България. Борис Иванакиев (вокал), Дени Попов(китара), Теодор Иванов (бас) и Борис Малеванов (барабани) е финалния формат на бандата и от 2014 – насам, като снежна топка, която скоро може да се превърне в лавина и със същата енергия на и извън сцената, не спират да правят нова музика и да събират нова публика. Момчетата са често сравнявани със звука и усещането на сериозни групи като U2, Muse. Първият им сингъл Daylight получи ротации и в ТВ медии като БНТ и BOX TV. През лятото на 2015 NU/ANCE стъпват на една сцена с британската звезда James Arthur с участието си на Bansko Beats Festival и се разписват запомнящо се на още няколко фестивала като МОГА ФЕСТ, Rock’n’Roll Par Mall и др, на които представят своя сингъл. Следва есенно турне с 6 последователни концерта, което стартира от столичното “Mixtape 5”, София и приключва в клуб 8Ball-Club, Гърция. Групата стартира 2016г. като подгрява украинската банда SINOPTIK. Следва и концерт в Пловдив (Post-Culture Stage). Месец по-късно NU/ANCE са избрани да участват в култовия ММ – Концертът“, на който телевизията отпразнува 20 години от създаването си.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото