Набират се средства за издаването на настолна метъл игра

blackgame

Създателите на настолната игра с име “Cryptic Explorers” са стартирали дарителска кампания на платформата Kickstarter.

„Cryptic Explorers” е определена като „конкурентна, асиметрична, научно-фантастична хорър игра, в която могат да участват от два до четири играча.“

Описанието на играта гласи: „От един до трима играчи се изявяват като криптонавти, изследователи на неизвестното, чиято задача е да влязат в Царството на смъртта и да похитят окултни знания от там.“

Към играта ще има 40-странична книга с правила и 10-страничен Пътеводител в царството, четири зара и безбройно количество знаци, карти и чипове. Много от картите в играта са препратки към творчеството на известни екстремни метъл групи като ENTOMBED, MAYHEM и OBITUARY.

Един от създателите на играта Maher Sagrillo разказва пред TeamRock:

„Гъбовидното божество на смъртта с име Mycothis притежава способността да прави заклинанията ‘Slowly We Rot’ (OBITUARY). Божество от криптата с име Sk’Zaak притежава способността да дава вечен живот (‘Life Eternal’ – MAYHEM) и способността да праща „в гроба“ (ENTOMBED).

В играта има много карти с артефакти, съдържащи препратки към метъл групи от екстремната сцена. Вълшебната пръчица Windhand Wand е препратка към дуум групата WINDHAND. ‘Iron Baphomet’ е едноименна песен на BLACK WITCHERY, ‘Blood Skull’ е песен на блековете OLD.

‘Master’s Hammer’ е име на блек група, ‘Emperor’s Blade’ е препратка към емблематичните EMPEROR, ‘Psychic Horns’ е песен от албума на MAYHEM ‘Ordo Ad Chao’, а ‘Mace of Mayhem’ е трибют на самите MAYHEM.

‘Lurker’s Chalice’ е алюзия на ‘Lurker Of Chalice’, прекрасен албум на WREST, същият музикант, който оглавява блек групата LEVIATHAN.“

Sagrillo е обяснил, че създателите на играта са метъл фенове, които са искали геймплеят да отразява музикалните им вкусове. Той споделя:

„Много искахме да създадем постъпкова тактическа игра с персонализация и командна механика от типа ‘XCOM: UFO Defense’ и подобните компютърни игри. Направихме няколко скици и прототипа на играта и с времето тя стана игра със смъртта, където целта е да запазиш войниците си живи и след това да разкажеш на другите за това как си преминал границата на царството на мъртвите.

Разбира се, че това моментално ни отпрати към екстремните метъл пичове. Помислихме, че към темата за смъртта идеално подхожда „некро“-естетиката в духа на контрастните черно-бели обложки на DARKTHRONE, BLASPHEMY, BATHORY и т.н.

Да продадеш напълно черно-бяла настолна игра с естетиката на екстремния метъл е извънредно трудно. Повечето настолни игри са семейни, и настолните игри, в които има каквото и да е метъл влияние не са много, така че хората стават нерешителни, когато видят пред себе си нещо плашещо.“

„Въпреки това ние много работихме над визуалния дизайн и на нито една презентация и демонстрация не възникна проблем с монохромната гама. Болшинството хора казват точно обратното, че тя ги притегля към този свят и това е невероятно уникален свят за настолна игра.

Много е любопитно да гледаш как геймъри, които никога не са слушали или харесвали екстремен метъл, сядат, играят ‘Cryptic Explorers’ и биват въвлечени в нейната страховита идея. На много очите се отварят.“

Можете да помогнете на създателите на играта да доведат начинанието си до край на страницата на платформата Kickstarter. Там също можете да откриете още подробности за играта.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото