CARACH ANGREN се разделят с барабаниста си Namtar

carachangrenband2017_638

Блек метълите от Холандия CARACH ANGREN разкриха, че барабанистът Namtar е решил да напусне групата. Namtar е част от групата от създаването ѝ.

От групата казват: „Mного съжаляваме да ви информираме, че Namtar реши да напусне CARACH ANGREN. Той е написал изявление на личната си страница, за да обясни причините си. Namtar винаги е бил невероятен барабанист и работи много усилено с нас. Въпреки че наистина съжаляваме за напускането му, ние уважаваме решението му. Искрено искаме да му благодарим за всичко и да му пожелаем всичко най-добро в бъдеще. Ние, Ardek и Seregor, ще продължим заедно с CARACH ANGREN и сме готови да започнем да разкриваме най-амбициозния си албум до момента! За турнетата ще продължим с отличната лоялна помощ на китариста Bastiaan Boh и скоро ще бъде обявен нов барабанист“.

Eто и изявлението от Namtar:

„Напускам CARACH ANGREN. Реших това преди няколко месеца. В това изявление ще дам мнението си за нещата, имате право да не се съгласите. Въпреки че се надявам, че след като видите причините ми, ще разберете защо съм взел това решение.

Според мен през годините групата се превърна в служител на музикалния бизнес. Не навигираш сам, а те насочват. На пръв поглед това не звучи толкова лошо. Това е бизнес. Но има много неприятности и в крайна сметка сривове. Мисля, че е резултат от това, че много компании, физически лица и др. имат свои връзки, интереси, сделки, договори и т.н. Следващата причина е, че се често се допускат грешки и се повтарят едни и същи и така възникват проблеми. Особено при концертите на живо. Списъкът е дълъг.

Решенията могат да бъдат намерени, съгласен съм с това. Но в един момент просто искаш да приключиш. Започва да се повтаря. Това дори вече не е твоята работа. Особено когато групата подготвя нещата си много добре. Винаги се чудя какво ще бъде следващия път – липса на грижа, недостатъчен капацитет или липса на здрав разум?
Мога да говоря с часове за това, но ще се придържам към момента, в който реших да напусна. Точно преди началото на нашето европейско турне миналата година бяхме внезапно информирани, че не можем да вземем сценичната си продукция поради логистични проблеми. Това не е добре и ние се опитахме да намерим решение. Но в крайна сметка никога не стигнахме до него, защото дори и да го имаме, вече са сключени сделки. Не можеш да правиш промени – бюджетите са ясни и турнето започва в рамките на няколко дни. И ето, че трябва да се примириш. И да, ние сме CARACH ANGREN, ние управляваме всичко. Но не е точно така. Това също е и нещо лично, тъй като аз сам съм правил машинариите – включително собствения си дръмсет. Искаме да надграждаме групата, всеки иска страхотно шоу. Подготвени сме, но в крайна сметка някъде другаде се нещо се обърква и можеш да кажеш „довиждане“ на плановете си.

Отгоре на това, веднъж поемеш ли на път постоянно се чудиш къде са ти нещата… Можеш да усетиш колко е дразнещо. Просто едно от всичките неща, но сега е достатъчно близо и се отразява на шоуто ни.

Преминах от „добре, поне имаме участие“ до „защо, по дяволите, все още правя това“. Винаги се успокояваш със старото правило „две крачки напред, една – назад“. Е, сега отстъпвам, за съжаление, просто не съм такъв. Наречете ме инатлив, но се придържам към факта, че бизнесът съществува, защото групите с техните фенове съществуват. Не е обратното, въпреки че изглежда, че е. И да, в поп музиката понякога това е случаят. Но това е метъл.

Представете си групите да спрат с участията, записите и т.н. за 1-2 години. Но това е друга тема…

Наистина не всичко винаги е било отрицателно, разбира се. Но почувствах, че трябва да споделя това, което ме притесняваше през последните години. Винаги съм обичал да бъда в тази група и да работя усилено. Това, което тримата създадохме, е нещо прекрасно. За съжаление вече не съм щастлив и не мога да променя мнението си за това решение. В добри отношения съм с момчетата, те разбират защо си тръгвам. Първите въпроси, които вероятно имате сега: ще се върнеш ли в групата в бъдеще? Или ще се присъединиш към друга група? Отговорът и на двете е – нямам идея. Благодаря за цялата подкрепа и добрите времена. Ще се видим наоколо, или може би не.

Наздраве.“

Namtar

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 4 години)

    Жалко…направиха страхотно шоу с Dark Funeral и са една от малкото групи в днешно време които правят цяло концептуално шоу на живо,а не просто да си изпълнят песните….Просто са уникални….и явно има алчни копелдаци дори и в некомерсиалният метъл….

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото