Специално интервю с Nico Elgstrand (ENTOMBED A.D.) Разговор с Adam Frakes-Sime (STAMPIN’ GROUND). Бойко Гюров („BGTSC“) за концерта на ENTOMBED A.D. и GRAVE на 10 октомври в София. Атанас „Saxon“ Димитров за концертите на NIGHT и DOMINATION на 12 октомври и на PIKNIK и HORROR PIKNIK на 18 октомври в София. Гости в студиото VIOLENTORY, които ще представят новото си EP „Transition“. Радни Станчев за дебюта на ARTIFICIAL COMET „As Loud As Hell“. Найден Колчев за 13-сет годишнината на списание “Про-Рок”. Любомир Маринов за новия сингъл на дет метъл бандата INCESTUS „Dimentions“. Ясен Вакашински с репортаж от „Tattoo Fest Sofia 2014“.

В предаването ще звучи музика на: ENTER SHIKARI, EMERGENCY GATE, MOTORHEAD, BLIND GUARDIAN, STORMWITCH, CRUACHAN, CEREBRAL BORE, ABNORMALITY и др.

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 23:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич – 88,7 MHz; Бургас – 88,5 MHz; Провадия – 88,9 MHz; за Черноморието – 98,2 MHz, а на средни вълни 774 KHz или по Интернет на адрес: www.radiovarna.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт: www.otdrugatastrana.info.