Специално интервю с Johan Hegg (AMON AMARTH). Гергана Златкова („Live&Loud“) за концерта на АРКОНА на 6 юни в София. Гост в студиото Адриан Лазаровски („Metal Hammer Bulgaria“), който ще представи романите на Стивън Кинг “Куджо” и “Бурята на века” на издателство “Ибис”. Иван Пейчев за новото EP на NEW DISEASE – “Insomnia”, както и за участието на групата както съпорт на SEPULTURA на 8 юни в София. Историята на един български класически албум – Васил Гюров за „IV.88-V.89“ (1995) на РЕВЮ. Албена Цолова – Бета (магазин „Яко“, София, „Metal Hammer Bulgaria“) с репортаж от концерта на VULTURE INDUSTRIES.

Слушатели на „От другата страна“ ще спечелят две двудневни покани за фестивала “Kavarna Rock 2014” (28-29 юни), предоставени от организаторите, покана за концерта на АРКОНА на 6 юни, осигурена от „Live&Loud“, както и романите на Стивън Кинг “Куджо” и “Бурята на века”, предоставени от издателство “Ибис” .

В предаването ще звучи музика на: GRAVE DIGGER, DORDEDUH, ENTOMBED A.D., CEMETARY, DEATHCHAIN, MANDO DIAO, JUDAS PRIEST, ZOMBIE INC., СВЕТЛЬО & THE LEGENDS, CANNIBAL CORPSE и др.

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 23:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич – 88,7 MHz; Бургас – 88,5 MHz; Провадия – 88,9 MHz; за Черноморието – 98,2 MHz, а на средни вълни 774 KHz или по Интернет на адрес: www.radiovarna.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт: www.otdrugatastrana.info.