Специално интервю с Urban Breed (PROJECT ARCADIA, екс-BLOODBOUND). Нина Петрова („MetalClub Legacy”) за концерта на SINISTER на 27 октомври в Русе. Павел Атанасов („Loud Concerts“) за концерта на ACCEPT на 20 октомври в София. Стефан Георгиев (OVERGAME) за дебюта и промоцията на „One“ на 19 октомври в София. Панайот Солаков за новия сингъл на ЮВИГИ „Злите езици”. Пламен Узунов за участието на PROJECT ARCADIA като съпорт на ACCEPT. Иван Петков за фестивала „Cherven Bryag Rock Revial 2012” на 20 октомври в Червен бряг. Разговор с Велин Станев, автор на първата в България рок-енциклопедия „Превъплъщенията на хевиметъла“ (1993).

Слушатели на „От другата страна” ще спечелят два билета за кино премиерата на последния концерт на LED ZEPPELIN „Celebration Day“, осигурени от „Mall Varna”, както и meet & greet с ACCEPT, осигурен от „Loud Concerts“.

В предаването ще звучи музика на: ONSLAUGHT, DESTRUCTION, PERSEFONE, RAMMSTEIN, SACRED REICH, ELECTRIC WIZARD, WARTIME, DOKKEN и др.

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 23:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич – 88,7 MHz; Бургас – 88,5 MHz; Провадия – 88,9 MHz; за Черноморието – 98,2 MHz, а на средни вълни 774 KHz или по Интернет на адрес: www.radiovarna.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт: www.otdrugatastrana.info.