Музикалната кариера на Милена

Рок легендата Милена Славова е родом от София. Музикалният й талант първи забелязва звукооператорът в Българското национално радио Кирил Иванов – Мъглата, който играе важна роля за успеха на братя Аргирови и Трамвай N5.

В края на 1986-та Милена, Васил Гюров и Вълко Андреев сформират рок-трио „Милена“ и налагат своето пънк-рок, ню уейв звучене, което, придружено от авторски текстове, се превръща в музикалната революция на едно поколение, което не желае да се примири с рамките на статуквото.

По-късно е създадена и култовата за епохата си група Ревю. До началото на 90-те изявите на Милена и другите от групата са по-ограничени по разбираеми причини, но това не променя факта, че тяхната музика се превръща в пътеводна светлина за младите хора у нас в началото на прехода. Милена печели всевъзможни награди на рок-фестивали – „Рок под звездите“ (Приморско 88), на Младежкия конкурс за забавна песен в София/88 – III-та награда и Награда на публиката за песента НЛО.

Милена е първата българска певица, интервюирана от MTV във връзка с участията й на различни фестивали из Европа заедно с група „Ера“. През есента на 93-та тя пътува за Лондон, където се изявява на сцените на клубовете „Марки“, „Рок гардън“, „Рок хаус“. Във Великобритания Милена остава 6 години и запсива албума „Sold“.

През 98-ма година тя се завръща в България. През 1999 г. издава албума „The best“. Милена печели трето място в конкурса “Златна пролет” 2009г., организиран от БНР. Същата година рок дамата на българската музика отбеляза с голям концерт и 25 години на сцена.

Пред нашата камера Милена сподели, че през есента на 2011 г. започва работа по нов албум заедно със своята банда.  „Вече е време за нов албум. Имаме седем завършени песни и няколко, които трябва да се пипнат. Ще влязат 12 песни с купонджийски дух, сред които Куклата Мици, Чворолино, Fire in my Hair и няколко нови“ казва певицата.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото