MÖTLEY CRÜE ще се разделят

На пресконференция в Лос Анджелис вчера легендарните Mötley Crüe потвърдиха слуховете, че са на път да се разделят. Преди това обаче ще има едно прощално турне, като дори са подписали Споразумение за прекъсване на концертните обиколки, което важи до края на 2015г. Заедно с последното турне, се задава и биографичен филм и трибют албум.
Под тага „#RIPMotleyCrue“ и посланието „All Bad Things Must Come To An End“ („Всички лоши неща трябва да имат своя край“), групата показа плаката от турнето, от което е част и Alice Cooper. То започва в Северна Америка на 02 юли 2014г. в Grand Rapids. Самият Alice пък изказва мнението си за Mötley Crüe: „Трудно е да намериш истински хард рок банди в наши дни. Motley винаги са излизали на сцена с определено становище : да издухат публиката. Така го правим ние. Събирането на Mötley Crüe и Alice Cooper заедно е точно това, от което това лято се нуждае.”
Басистът Nikki Sixx коментира какво да очакваме от прощалното турне: “Да кажем какво готвим, е като да разбереш какво ще получиш за Коледа, преди дори да отвориш подаръците. Мислим, че във времена с твърде много информация, бихме искали да запазим поне някои изненади до настъпването на The Final Tour.”
Барабанистът Tommy Lee пък обяснава: “Всяко нещо трябва да има своя край! Винаги сме си представяли, че ще излизаме с гръм и трясък и няма да свирим на провинциални фестивали и клубове с един или двама оригинални членове на бандата! Работата ни тук е свършена!!”
Вокалистът Vince Neil: “Ще ми липсва да свиря с момчетата, но няма да се откажа от свиренето на рок енд рол! Чувствам, че има много страхотни възможности и вълнуващи проекти след Motley.”

Очаква се това турне да бъде една от най-големите продукции на Mötley Crüe до сега, и без съмнение ще представлява голям спектакъл. Заедно с тези последни концертни дати, ще излезе и филмовата адаптация на биографията-бестселър на групата „The Dirt“. „Това не просто е една от най-продаваните рок книги на всички времена, но и е една от най-страхотните рок книги заради своята откровеност, уникалната си звучност, заради многото перспективи на едни и същи събития, както и включването от първо лице на всички членове на групата. Повечето рок мемоари са похотливи разкази, хвърлящи кал от един човек.“
„Това е не просто срахотен филм за групата, но и страхотен филм за четири откачалки, които, въпреки себе си и всички останали, се обединяват, за да преодолеят разногласията и да променят историята на Rock & Roll-а. “

През лятото на 2014г. се очаква да излезе и кънтри трибют албум на Mötley Crüe от BIG MACHINE RECORDS, MÖTLEY RECORDS и ELEVEN SEVEN MUSIC. Сред потвърдилите участие музиканти, е и Florida Georgia Line. Scott Borchetta от Big Machine коментира: „Винаги съм бил не-до-там-таен фен на Mötley Crüe, даже още от началото. Когато мениджърът Chris Nilsson ми сподели идеята, това за мен беше незабавно „да“! Нашият албум ще изтъкне точно колко е велик музикалният каталог на Mötley Crüe.”

Всеизвестната група има зад гърба си над 30-годишна история, над 80 милиона продадени албума и над 2500 вида стоки, продадени в над 30 страни.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото