MOTHER TRIBE изнесоха едно невероятно шоу в клуб RockIT

1573757537480_44529187_2232037390453503_853512810347364352_nВъв всяко свое участие MOTHER TRIBE се превъплъщават на сцената като племе или етническа група от цял свят. Музикантите в предишните си участия са се преобразявали в дакота, маори, австралийски аборигени и дори самите MOTHER TRIBE като племе. Но темата на тази вечер беше друга, а именно мохиканите. В събота, 20 октомври, се състоя едно епично събитие, което зашемети присъстващите не само със сценичното представяне, а комбинацията от хеви рок, АОР, джаз, фънк и поп, преплетени в авторските песни и кавър версиите, представени от групата. Концертът се проведе в столичния клуб RockIT, който беше пълен.
Вечерта бандата откри ударно с кавър на песента „Burn“ на DEEP PURPLE, която беше изпълнена от Орлин Денчев и Давиде Нуццо. На събитието беше представена още една песен на DEEP PURPLE, а именно култовата песен „Stormbringer“. Парчето беше изпято от талантливата вокалистка Лита Христова, която внесе необходимия огън и енергия към него.
1573757571618_IMG_8287Последва прочувственото изпълнение на песента „To The Moon and Back“, в изпълнение на талантливата Деси Райкова, подкрепяна от Лита и Давиде. Публиката неведнъж стана на крака, за да изрази възхищението си от групата и едва сдържаше своя ентусиазъм. Личното ми усещане е такова, че има банди, които с музиката си успяват да заразят феновете си с вдъхновението си и да ги обединят като едно голямо семейство. Този концерт е пример за точно такъв случай. След такива концерти трудно мога да слушам друга музика, тъй като емоцията остава в сърцето още дълго време след това.
Мария Панайотова, третата вокалистка на състава, представи една невероятно страстна рок версия на песента „Hot Damn“ на Ivy Levan. Парчето беше последвано от изпълнението на Лита Христова на „Midnight Moses“.
1573757573379__S823021И естествено един концерт не може да мине без авторски песни. Давиде Нуццо и Лита Христова изпълниха в дует една от любимите песни на феновете на MOTHER TRIBE, а именно „Man of Sorrow“. Песента е направена като диалог между Земята и човечеството и е много интригуваща. Китаристът Явор Деспотов и басистът Давиде Нуццо се раздадоха на сцената, комбинирайки майсторство, концентрация и сценично представяне. Барабанистите Емко Ангелов и Росен Пашкулов периодично се сменяха и внесоха страхотен ритъм.
Музикантите представиха още едно парче в изпълнение на Деси Райкова, което носи името „Missing You“. Парчето представлява една романтична рок песен, която въплъщава в себе си едновременно чувственост и сила.
След 15 минути почивка MOTHER TRIBE изпълниха още няколко кавъра, от които „Nobody’s Wife“ на Anouk, „Crazy Train“ на Ozzy Osbourne, „The Chain1573757572900_IMG_8778 на FLEETWOOD MAC, „Whole Lotta Love“ на LED ZEPPELIN и „Stargazer“ на RAINBOW.
Освен чудесно пресъздадените кавъри, групата изсвири и авторските си парчета „Cover“ и „More Than Love“ в изпълнение на Мария Панайотова, „Burning Run“ и „The Tribe“ в изпълнение на Деси Райкова, „Try to Catch a Star“ в изпълнение на Давиде Нуццо.
Но на феновете това не им беше достатъчно и за това извикаха групата на бис. Това предостави възможност на почитателите да да чуят песента „Eat Me If You Love Me в изпълнение на Давиде Нуццо, както и кавърите „Over My Head“ на KING’S X и „Proud Mary“ на CREEDENCE CLEARWATER.
Събитието беше изпълнено с хубави емоции, а за тези които не можаха да присъстват – ще може да се реванширате на следващия концерт на MOTHER TRIBE.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото