MINAS MORGUL с нов албум

След четвърт век и седем албума, MINAS MORGUL достигат до ядрото на своята артистична идентичност с осмия си опус „Nebelung“.

Последните двама останали основатели Saule (китара) и Berserk (барабани) са създали изключително личен, интензивен и вълнуващ албум, базиран на тяхната дългогодишна, дълбока връзка. Освободен от външни очаквания, ограничения и чувствителност, резултатът е произведение, което в своята студенина изразява блек метъл страната на групата повече от всякога и по този начин напомня повече за великите норвежци от 90-те, отколкото за немската блек/езическа метъл сцена, за основаването на която MINAS MORGUL помогна 1997 г.

Музикалната страна на „Nebelung“ е в хармония със саморефлективните, замислени текстове на Berserk, които са повече от декоративни аксесоари за MINAS MORGUL:

„Фокусът на текста съм аз като човешко същество с въпроса къде се намирам в този свят, къде е моето място и какво ме свързва с него.Те са критичен размисъл върху съжителството с други индивиди, което води по много емоционален начин до осъзнаването, че може да бъде по-освобождаващо, по-лечебно да се отвърнеш от тях да намериш спокойствието си отделно в прегръдките на Майката Земя.“

Лирик видео към „Inter Stellas“ можете да видите по-долу, а така изглеждат обложката и трак листът. Албумът ще излезе на 2 юни чрез Trollzorn Records.

1. Beginn
2. Nebelung
3. Trümmer
4. Ritual
5. Inter Stellas
6. Morast
7. Wolfskind
8. Aufbruch
9. Lethargie

Двамата музиканти са получили помощ помощ за реализирането на идеите си от други двама музиканти по време на студийната продукция на албумът. Това са от една страна Alboin (Eïs, Plutonyan), който отговаря за баса, клавишните, части от китарите и някои вокали в „Nebelung“, както и за продукцията под знамето на Nightside Audio. На от другата страна, Stef (ex-Jörmungand), който вече беше чут като гост вокалист в предишния албум „Heimkehr“, сега показва пълната дълбочина на вокалната си изразителност в „Nebelung“.

Не на последно място Ferndal, ръководителят Lestaya изпълнява отдавна лелеяното желание на групата и създава в албума пиеса за виолончело като интро. След като продукцията приключва, Stef и Alboin се присъединяват към групата, така че MINAS MORGUL вече са готови като квартет да представят „Nebelung“ на сцена след четиригодишна пауза.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото