MIDAS FALL и RAISED BY SWANS свирят утре в Пловдив

Midas fall plovdiv 2015 PosterNumbered Days Booking и Bee Bop Cafe с гордост представят съвместен концерт на британските пост-рок/ембиънт/алтърнатив банди Midas Fall и Raised by Swans, както и на пловдивския ембиънт/чил-аут/джаз проект Inner Drafts! Концертът е част от европейско турне състоящо се от над 30 дати из целия континент. (The Menagerie Inside Tour).

Midas Fall са банда от Манчестър (UK) описвани като вокално ориентиран пост-рок. Имат уникално звучене съчетаващо елементи на електроника, пост-рок, алтърнатив и готик. Списание „The Founder“ описва музиката им като „мощна, но същевременно крехка, смайващо красива и опустошителна“. Представител са на един от най-влиятелните индипендънт лейбъли за алтернативна музика в Европа – „Monotreme Records“. Те идват в подкрепа на новия си, трети дългосвирещ студиен албум „The Menagerie Inside“.

Raised by Swans е проект на канадския композитор, певец и мултиинструменталист Ерик Хоудън (Eric Howden). Ерик е изключително интересна личност. Канадец по произход през последните няколко години той живее и твори в Исландия, където е записан и последния му дългосвирещ студиен албум „Oxnadalur“, който ще защити с изпълнението си в Пловдив. През годините Ерик е работил с музиканти от групи като „Tournament“, „Two Minute Miracles“, „The Stony Lonesome“ и „Pink Moth“. Композиции на Raised by Swans са звучали в саундтраците на филми на директорите Дъглас Коупланд, на номинираният за Оскар и Златна Палма-Атом Егоян и др.

Inner Drafts е проект първоначално създаден от пловдивските музиканти Александър Леков и Ася Катранджиева известни от групи като Mindown и Nameless Day Ritual, които наскоро бяха съпорт на Karnivool и Black Label Society и редица джаз проекти. Първоначалната форма на Inner Drafts е дуо (бас и глас), но в последствие се присъединяват Кристиан Желев на пиано, а след него и Иван Гърбачев.

Midas Fall: Web: midasfall.com
Raised by Swans: Web: raisedbyswans.com
Inner Drafts: FaceBook: facebook.com/INNER-Drafts-808643265867546/

Плакатът и цялостната визия на събитието са изработени от Любомир Григоров.

Дата: 17 ноември (Вторник)
Врати: 19:00 h
Inner Drafts: 20:00 h
Raised by Swans: 21:00 h
Midas Fall: 22:00 h
Вход: 15 bgn

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото