Midalidare Rock In The Wine Valley, ден 3 – грандиозният финал

Ето, че дойде и третият и последен ден от фестивала. Фенове тръпнеха в очакване за последната вечер и групите, които щяха да излязат на сцената и да изпълнят своите песни – FORTRESS UNDER SIEGE, BATTLE BEAST, EPICA и големите хедлайнери HELLOWEEN.

Първи на сцената излязоха гръцките пауър метъли FORTRESS UNDER SIEGE. Те се представиха подобаващо, заредени с много енергия и яка музика. Музикантите зарадваха българските фенове с парчета от албума им „Atlantis“. Бандата демонстрира отлична форма и себераздаване и подготви присъстващите за следващата група по своя уникален начин. И съвсем заслужено отнесе куп аплодисменти и овации.

След тях сцената бе превзета от финландците BATTLE BEAST. Водени от шармантната вокалистка Noora Louhimo и с присъщите им ефектни костюми и представяне, те впечатлиха феновете и доказаха своето Някои от песните, които изпълниха – „Wings Of Light“, „Eden“, „King For A Day“, „Eye Of The Storm“, „Straight To Hell“, вдигнаха публиката на крака и повишиха градуса на емоциите. Noora постоянно нахъсваше публиката, която отговаряше с непрекъснати ръкопляскания и овации. В крайна сметка неповторимото и силно изпълнение, напълно в техния стил, се понрави на присъстващите и след финала музикантите бяха изпратени с бурни аплодисменти.

EPICA бяха трети и тяхната поява на сцената предизвика силни емоции и експлозия от аплодисменти. Нидерландските симфонични метъли винаги са държали на контраста – здрав метъл със симфонични елементи, ефирният оперен глас на симпатичната Simone Simons, съчетан с дълбокия гроул на лидера Mark Jansen. И при тази изява тези елементи бяха затвърдени. В съзвучие със себераздаването, хъса и великолепната форма изпълнението им се превърна в запомнящо се. Както винаги музикантите дадоха най-доброто от себе се от началото до края. Неповторимото присъствие с прекрасните вокали на Simone накараха публиката да настръхне и в същото време да се разтопи от лиричния й глас. EPICA демонстрираха неотразима енергия и страст и доказаха на феновете си за пореден път класа и професионализъм. В сетлиста фигурираха „Unleashed“, „The Final Lullaby“, „The Skeleton Key“, „Code Of Life“. Завършекът бе с „Consign To Oblivion“ и след много силното си представяне групата слезе от сцената, сподирена от възторжените възгласи на омагьосаните зрители.

След EPICA публиката с нетърпение очакваше появата на последния хедлайнер за този фестивал – германските пауър метъл ветерани HELLOWEEN. Групата многократно е гостувала на наша територия и винаги е правила грандиозно шоу в типичния за групата стил – як пауър метъл и страхотни емоции. Музикантите преизпълниха атмосферата с уникалното си присъствие, изсвирвайки някои от най-големите си и известни парчета – „Eagle Fly Free“, „Mass Pollution“, „Future World“, „Ride The Sky“, „Dr. Stein“. Обединената от няколко години насам формация демострира страхотно настроение и присъствие на сцената, а публиката изпадаше в мигновен екстаз при появата на всеки от своите любимци. И макар и вече да се бяха насладили на това шоу в края на миналата година, зрителите не показаха нито за секунда, че скучаят, а се раздаваха наравно с музикантите. Те пък от своя страна се постараха да дадат най-доброто от себе си. Както и предишният път, много умело бяха разпределили времето си на сцената, като се редуваха песни от различните периоди на бандата. Особено впечатляващо бе карето парчета от „Walls Of Jericho“ под формата на medley, изпълнено по неповторим начин от уникалния китарист и вокалист Kai Hansen. Акцент в представянето бе и шеговитият диалог между Kiske и Deris преди „Forever And One“. Публиката не спираше да се забавлява, а след финалната за основната част „How Many Tears“ никой не се съмняваше, че шоуто ще продължи. И то продължи по най-добрия начин – „Perfect Gentlemen“ и „Keeper Of The Seven Keys“. Но и това не бе всичко. Грандиозният финал бе за още едно парче – хитовото „I Want Out“, отприщило и последните останали сили на присъстващите.

Довеждайки концерта до очаквания грандиозен финал, HELLOWEEN направиха експлозивно шоу и доказаха още веднъж своето високо световно ниво.

Midalidare Rock In The Wine Valley 2023 завърши и остави феновете със затаен дъх, очакващи следващото издание. Групите дадоха всичко от себе си и оставиха силни емоционални спомени във всички почитатели на качествения хеви метъл. Надяваме се 2024 година да ни зарадва с нов предстоящ формат на фестивала!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото