METALWINGS с премиера на първия им дългоочакван клип

1957660_789128537813702_7552871459467859690_oНа 31 януари Metalwings ще представят първото си дългоочаквано видео към песента “Crying of the Sun“. Режисьорът на видеото е Петър Томов. Освен с промоцията на новото си видео групата възнамерява да възпламени изключителната сцена на Joy Station, както и да ви даде едно незабравимо преживяване което да ви напомня през цялата година.

Покрай авторските парчета ще изпълнят и много кавъри на световно ниво, на банди като: Nightwish и Whitin Temptation.На сцената, заедно с групата, ще се качи и вокалистът Христо Иванов от група Amayah. Той ще нажежи допълнително атмосферата в дует с вокалистката на Metalwings. Ще има и още двама специални гости в лицата на Данчо Генчев от група DreamWild (китара) и Петър Миланов (барабани).

Много от това, което предстои на 31.01.2015 г., групата предпочита да запази в тайна, за да накара публиката да изтръпне от вълнение.

Групата ще ги пренесе в една различна от ежедневната атмосфера, ще направят едно пътуване през готическия свят на Metalwings и ще заредят присъстващите с невероятен заряд.

Metalwings са заедно на сцената от 2010 година. Сред хората са наричани още  „българския Nightwish“, докато други знаят, че те са неповторими и автентични. Стилът на групата е симфоничен метъл.

Избират този стил, защото съчетава в себе си както лиричност и мистичност, така и невероятна емоция. Освен това изключителната им вокалистка- Стела Атанасова е не само оперна певица, но и виолистка, което придава допълнителен нюанс на келтско звучене в музиката на групата.

Основната им цел и мечта е да покажат на света и да се докажат  в България, че има групи и от нашите покрайнини, които могат да се мерят със скандинавските зверове от готик сцената .

Взимали са участия в редица фестивали като: „Рок-фест в Сливница “ 2011 год., „Rock 2 Night в Route 80“ 2012 г., в Червен бряг „Rock Revival“ 2012 г., международен Мото-събор „Нощни вълци“ – 2012 и 2013 г., „Berkstock“ 2012 г. и много други. Свирили са на една сцена заедно с хърватската група AngelSeed, както и с много български групи.

Датата е 31.01.2015 г.
Начало: 20 часа
Мястото – Joy Station
Вход: СВОБОДЕН!!!

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото