Метъл круиз Close up номер 18 – метъл фестивал по вода и много повече от това

Репортаж от 18-тото издание на круиза на списание Close Up , 27-28 октомври, 2016-та
07 General Surgery15day 2Екипът на шведското списанието Close Up за пореден 18-ти път организира купон, на който са поканени метъл фенове от цял свят. За това издание на фестивала по вода са дошли фенове от 38 държави между които Еквадор, Перу, Чили, Индия, Япония, Нова Зеландия и Австралия… Събрали сме се хора и от от цяла Европа, като представителите на Германия водят по численост. Събитието, което се състои на 27-ми и 28 октомври 2016г. е истинско бижу за олдкуул дет метълите. 0Necrophobic9Нещо повече, на Close-up baten 18 свирят Entombed в така да се каже оригинален състав или по-точно казано Entombed на Alex Hellid с Nicke Andersson и Uffe Cederlund, а не Entombed A.D. на L.G. Petrov. Alex, Nicke и Uffe се съберат съвсем извънредно и това е наистина ексклузивен концерт. Тук са още някои други знаменосци на шведския дет метъл от 90-те, от времето, когато тази сцена бе в апогея си. Тук са: Unleashed, Grave, Centinex и General Surgery. Merciless не са свирили от сто години и също се събират за фестивала, на който гледаме и Necrophobic, God Macabre и Interment.
Предлагаме ви галерия от снимки с уловени моменти от събитието. Не ти остава много време за снимане или водене на бележки през тези два дена с концертна програма. Докато няма жица на живо може да продължиш да куфееш на сетове на метъл ДиДжеи, 08 Grave3на караоке с неповторими „рокстар“ моменти, да пазариш от метъл щандовете или магазините за пазаруване на цени без ДДС и каквито там други забавления успееш да закачиш. Но както се казва, каквото се случи на Galaxy (това е името на многотонния луксозен лайнер на превозвача Siljia Talink), то си остава там! Затова и обективът ни е насочен към сцената, без да се опитваме да крадем картини от моментите на луда забава на фенове и музиканти, между които няма граници – пребивават денонощно на кораба заедно, закусват маса до маса в столовата на същата лодка, надпиват се рамо до рамо на баровете и се надпяват на караокето като равни.
1Entombed2Който е бил на подобен круиз, знае сюрреалистичното чувство да се пренесеш в метъл свят, в които сме само свои и няма друго освен метъл и приятели. Има още едно нещо, което посетителите на този тип фестивали по вода познават добре. Това е състояние, в което изпадаме след като слезем от лодката и се сблъскаме с действителността. За него вече е изнамерен и термин и това е т.нар. PCDpost cruise depression или следкруизна депресия. Лошо е, но не е заразно и си има лек, поне до следващия круиз. Лекът е концерт след концерт и така до следващия път. А той е през месец март, когато списанието прави пролетно издание на круиза.
Текст и снимки: Албена Цолова-Бета
CloseUp_poster
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото