След някои промени в лайн-ъпа Eindhoven Metal Meeting 2023 представиха своя финален плакат. Може да го видите по-долу.
Ежегодният фестивал за екстремна музика, който се провежда през втория уикенд на декември, обещава и през 2023г. да е запомнящо се събитие за хилядите фенове, които го посещават от около 50 държави. Бандите, които са поканени на тридневния метъл джангър също идват от всички краища на света!

Домакин отново е реновираната Effenaar в Айндховен, Холандия, като програмата върви паралелно в двете зали, с които разполага сданието. Effenaar предлага и отделен бар с кухня, като специално за EMM се обособява и външна фестивална площ, където се помещава т.нар. Metal Market.

Подгряващият ден за феста EMM 2023 Warm-Up е на 8 декември и на него на сцена D-19 Stage ще свирят Pentacle, Ereb Altor, Hideous Divinity, Enisum. Билетите за него са тук:

https://www.ticketmaster.nl/event/291981

Същинските фестивални дни са 8-ми и 9-и декември, като през двата дена на двете сцени свирят групи като: Overkill, Sodom, NECROPHOBIC, Naglfar, Cult Of Fire, Vomitory, Thyrfing, Darvaza, Misþyrming, Darvaza, Ellende, Chris Holmes, SPASM, Wrang, Massive Assault, Cryptosis, Helleruin, KOLDBRANN, The Mentors, Bodyfarm

Както стана ясно по-рано, Shining отпадат от първоначалния афиш на EMM 2023 и на тяхно място ще дойдат Naglfar, които ще направят ексклузивно шоу в петък 8-ми декември.

Тази година на посетителите на фестивала се предлага нещо нестандартно и забавно. Това е разходка из бекстейджа на Eindhoven Metal Meeting с гидове в лицето на момчетата от Whiskey Ritual, като тя ще бъде съпроводена от пиене на уиски с бандата, която ще забие на 9 декември.

Също така, на разположение на феновете за запознаване с участниците на събитието и добра загрявка преди него, е изготвена специална официална плейлиста, която може да се слуша тук:  Eindhoven Metal Meeting by playing the Official Festival playlist on #spotify https://spotify.link/S17RQfTFCDb

Билети все още могат да се намерят тук: https://www.ticketmaster.nl Очаква се те да бъдат напълно разпродадени, както се случва на последните няколко издания на екстремната сбирка.

Официален сайт на събитието: eindhovenmetalmeeting.com