FINNTROLL са следващата банда в афиша на SOFIA METAL FEST 2016

 FINNTROLL са също средSOFIA METAL FEST 2016_3 headliners +1 POSTER най-очакваните от родните феновете група! Присъдинявайки се към SOFIA METAL FEST 2016 те заемат мястото за изява на 9 април точно преди легендарните PARADISE LOST.

 FINNTROLL, митове и легенди: Троловете от Северния фолклор са смятани за мръсни същества с огромна сила и апетит. Тяхната гротескна физика е гарантиран комикс елемент, въпреки че хуморът тенденциозно е насочен към мрачната им страна, тъй като те са същества с глад за човешка плът. Не е изненадващо, че това им печели доста лоша репутация! По всичко личи обаче, че FINNTROLL са идеалното въплъщение на всички горепосочени описания и настроения, въпреки че при тях гладът за човешкото месо е заменен с неутолима жажда за алкохол.

 Според легендата FINNTROLL са заченати в една пиянска нощ през март 1997 г. С голяма и тежка доза от бира и водка, примесени с народната мелодия в стил “Humppa“ на финландската полка и тежки китари са изглеждали като добра идея на брадваджията Somnium (ex-THY SERPENT, IMPALED NAZARENE) и вокалиста Katla. Дори след като дуото изтрезняло, концепцията все още пазела своята оригинална привлекателност, това предизвикало и появяването на могъщите FINNTROLL.

 През 1998, само година по-късно Skrymer, Tundra, Trollhorn и божественият Beast Dominator се присъединяват към бандата, която скоро се превръща в най-голямото име на изгряващата Folk/Pagan Metal сцена, въпреки че подпирайки се на масата те никога не са си го поставяли за цел.

 Следват промени в групата, цветни истории, но и създаването на страхотни композиции, преплитащи в себе Metal/Folk/Black metal. Ето и дискографията на групата: “Rivfader“ (Demo, 1997), “Midnattens Windunder“ (1999), “Jaktens Tid“ (2001), “Visor om Slutet“ (EP, 2003), “Trollhammaren“ (EP, 2004), “Nattfödd“ (2004), “Ur Jordens Djup“ (2007), “Nifelvind“ (2010), “Blodsvept“ (2013)

 ПОСЛЕПИС – Според друга легенда името FINNTROLL идва от стара финландска легенда, в която се разказва за шведски свещеници дошли във Финландия и попаднали в схватка с подивял мъж избил повечето от тях. От разказите на оцелелите след завръщането им и историята за финландския трол се ражда и думата Finntroll.

KREATOR, POWERWOLF, PARADISE LOST и FINNTROLL на една сцена! Не пропускайте, а БЪДЕТЕ ТАМ!

 Билетите се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили,Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

До 31 март включително цената на билетите ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

 Както знаете събитието ще се състои на 9 и 10 Април 2016, в столичната зала “Универсиада“ и е от типа фестивал на закрито (indoor fest). Предстои оповестяването на останалите участници и допълнителна информация.

 Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети!

 BGTSC Ви пожелава весели и ефирни празници!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото