METAL BLAST FESTIVAL празнува 5-годишнина на 23-ти април, 2016

Metal blastMetal Blast Festival е един от водещите метъл фестивали в област MENA, разположена в  Кайро, Египет.

Основната цел е подкрепа на местната метъл сцена чрез създаването на платформа за представяне на underground групи и изпълнители, които да споделят сцената и обменят знания и умения с международни метъл гиганти.

Фестивалът предлага уникална възможности в сърцето на метъла в Близкия изток с висококачествени сцена и звук, които гарантират пълно удовлетворение както на групите така и на феновете.

Ето как се представят самите организатори:

Metal Blast Festival не е просто музикален фестивал, но също така включва и образователни проекти за развитие под формата на музикални работилници. Тези семинари са предназначени за подобряване и подпомагане на метъл сцената, за съдействие на по-новата генерация от рокери и метъл фенове да общуват помежду си, да научат повече за инструментите, на които свирят, а и много вероятно – да срещнат музикантите, с които ще свирят в бъдеще. Като цяло, стремим се към разпространение на метъл културата в Египет и в целия регион MENA.

През последните 6 години от своето създаване през 2010 г., Metal Blast е домакин на над 10 събития включващи някои от най-добрите екстремни метъл групи посещавали някога сцените на Близкия изток.

Като част от плана за културен обмен, нашата мисия е да подкрепя и развива underground групите, което евентуално да доведе до тяхното представяне зад граница и да се докоснат до метъл културата по съвсем нов начин, както и да привлече метъл групи от всички краища на света в Египет.

Някои от групите, излезли на сцената като хедлайнери са: Bilocate  (Йордания), Blaakyum (Либия), Scarab (Египет), Depopulate (Полша), Exile (Йордания), Perversion (Дубай), Massive Scar Era (Египет), Anarchy (Египет), Banisher (Полша), Materia (Полша)

За да отбележим 5-годишнината на фестивала тази година, Metal Blast организира най-голямото си събитие до момента. Подбрахме 5 групи от целия свят, изявяващи се в различни, но допълващи се жанрове на метъла, тъй като нашите фенове имат различни вкусове, които ние целим да удовлетворим. В тази връзка имаме удоволствието да обявим имената на тези банди :

Medic, Рrogressive Metal (Кайро, Египет)

Inner Missing, Death / Doom Metal (Петербург, Русия)

Odious Symphonic, Oriental Black / Death Metal  (Александрия, Египет)

Dimlight, Symphonic Death Metal (Атина, Гърция)

 

И хедлайнера на нашия фестивал е:

Swallow The Sun Death / Doom Metal (Ювяскюля,Финландия)

 

Присъединете се към нас на 23-ти април в El-Sawy Culture Wheel в Замалек,  Кайро, Египет.

Metal Blast се ангажира да осигури безопасна и приятелски атмосфера за всички метъл фенове от Египет, Близкия изток и от целия свят . Това е забележително постижение в историята на метъл сцената в Египет и в региона като цяло.

 

За повече информация:

Facebook: Metal Blast Festival

Hashtag: #heavy5years

Facebook Event Page: METAL BLAST FESTIVAL 2016 „Heavy Five Years“

Instagram: Metal Blast Festival

Media Contact: +201068500119

 

 

For EN see page 2

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото