MEMORIAM – последствията от войната от първо лице

memoriambandfeb2018_638

Новият албум на MEMORIAM„Requiem For Mankind“, излезе миналия петък. Само година след издаването на втория им запис „The Silent Vigil“, бандата се завърна с автентична и сурова доза от олд скуул дет метъл разрушение.
Днес момчетата представиха едно много специално музикално видео към песента „The Veteran“. Видеото е създадено от Daniel Dodd. Daniel е бил войник в британската армия, който се е завърнал от Ирак като пионер през 2007 година. Сега той е фотограф, който използва работата си, за да преодолее травмите, с които се сблъсква по време и след завръщането си. Daniel Dodd сподели:

Аз се присъединих към британската армия като пехотинец през януари 2005 година и участвах в седем месечен преход през Ирак през 2006, завръщайки се у дома през май 2007. Аз бях диагностициран с пост травматичен стрес в края на 2011, точно 6 месеца преди друга мисия, този път в Афганистан. Повреме на 12-те месеца, в които бях обратно в Англия след оперативната ми обиколка, аз забелязвах значителни промени в поведението ми , от големите количества алкохол, които изпивах за седмица, за да избегна болезнените мисли, което ме доведе до липса на сън и зависимост към преспивателни, поради което изпаднах в тежка депресия. Аз станах много агресивен и бях арестуван няколко пъти за побой и в трезво състояние и под въздействието на алкохола, аз имах жажда за конфронтация на този етап и се чувствах неконтролируем. Аз страдах от вината на оцелелия след като загубих близки приятели от врага повреме на моето разгръщане – в резултат на собствените ми физически наранявания, които получих, докато бях в престрелка, аз вярвах, че също трябваше да бъда убит и чувствах, че щеше да е по-добре да съм мъртъв, отколкото жив, когато аз не можех да избягам от кошмарите, спомените, липсата на сън и т.н.
За това след няколко години на терапия и лечение, аз открих, че моето спасение вече не беше алкохолът или насилието, а разходки, ходене по приключения сам с моята камера, заснемайки спомени, които са позитивни, и работех по тези спомени вместо по тези, срещу които се борех. Що се отнася до правенето на автопортрети, които визуално представят психоза и други проблеми с психичното здраве, аз бях малко скептичен да се върна към това ментално състояние в името на моята работа – особено след като се бях срещнал с първия си и надявам се последния епизод на психоза миналата Коледа. Все още беше много тежко за мен, но аз се възползвах от възможността да създам най-честните снимки, които можех да направя с това как се чувствах тогава и чувствах, че е важно за мен да документирам тези времена и как виждам себе си – както вече документирах повечето неща в живота си и ги използвам за изграждане на по-силна и по-добра връзка не само със себе си, но и всички около мен.
Мисля, че е чудесно, че MEMORIAM използват темата за ветераните в тяхната музика и подчертават проблемите, които са много важни не само за ветераните, които са служили във войните след 2003 г., но и преди това. Също така не мога да си представя никой, който да е бил в моята позиция, подобна или по-лоша, да не е изпитвали дори и един от аспектите, които MEMORIAM са изразили в песента „The Veteran“. Музиката може и да не е по вкуса на всички, но за съжаление има истина, която трябва да бъде разказана и намерена. Наистина ми хареса създаването на видеото за „The Veteran“ и открих, че това е начин за терапия за самия себе си, за щастие и аз се изненадах. Това е първият път, когато използвам работата си по този начин, така че съм благодарен за възможността, дадена на мен от моя скъп приятел Timm Sonnenschien. Бих се заинтересувал от създаването на още една работа от подобно естество в бъдеще.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото