Драгомир Драганов – „Bleeding Earth“ (2017)

dragomir draganov - bleeding earth Известният български музикант Драгомир Драганов, познат най-вече с работата си с група „Епизод“, издаде третия си самостоятелен албум“Bleeding Earth”. Творбата съдържа 7 инструментални композиции, издържани в прогресив метъл стил. Музикантът не изневерява на себе си и отново предлага букет от изразни средства, с помощта на които предава идеите си. Опитният инструменталист умело си играе със сетивата ни, превеждайки ни през различни състояния. Началото е поставено от… хмм, най-логичното – “Beginning”. Още първата пиеса загатва какво ни очаква по-нататък. “13.7 Billion Years” показва истината за живота – низ от върхове и спадове, и намеква, че нещо не е наред. “Fake Creeds Are The Reason” донякъде разкрива причината за проблемите – фалшът и лицемерието. Чувството на обреченост, настанило се още от началото, не ни напуска до края на творбата и е най-ярко изразено в “Animal Tears” – най-тъжната пиеса от албума. Инструментите навяват мъка и отчаяние. Искрица надежда се появява в “Doomed Wars”, но в крайна сметка войните не са решение. Пиесата е доста динамична, чувствата напират. На дневен ред излиза и въпросът има ли смисъл да правим нещата по този начин. На сцената се появява едно възможно решение – “Child”. Краят настъпва с “The End?”. Краят? Може би. Но дали всъщност краят не е ново начало? Всеки сам за себе си може да намери отговора.
По отношение на продукцията творбата е изпипана майсторски. Всеки звук, всяка нота се забива в съзнанието. Като истински професионалист, Драгомир Драганов успява да изтръгне най-доброто от инструментите и като внушение, и като изпълнение, и като запис.
“Bleeding Earth” е своеобразна разходка из човешките емоции и възприятия. В него се срещат радост, тъга, отчаяние, щастие. И вечният въпрос за началото и края. Албумът е приятен за слушане и особено препоръчителен, когато сме на път. Понякога човек изтегля късата клечка в живота, но вие няма да го направите, ако решите да чуете “Bleeding Earth”.

 

7.5/10

Списък с композиции:

1. „Beginning“
2. „13.7 Billion Years“
3. „Fake Creeds Are The Reason“
4. „Animal Tears“
5. „Doomed Wars“
6. „Child“
7. „The End?“

  1. #1 написан от zoro (преди 3 години)

    Хубаво, ама защо го крие тоя албум?
    В bandcamp го няма. Как някой би могъл да го чуе/купи?

  2. #2 написан от miroslav (преди 3 години)

    ot dd.musick,toes ot sobstveniq si lable.tam go ima na cd.

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото