Mathcore легендите ROLO TOMASSI с концерт в София по покана на Пост Култура

HZ9A4235

Британската mathcore банда ROLO TOMASSI ще изнесе концерт в София, заедно с американската experimental metal банда CRYPTODIRA, по покана Пост Култура – на 19.07.2019 в клуб Mixtape 5.

“Time will die and love will bury it.”

Това е заглавието на последния албум на британското чудо ROLO TOMASSI, които човек спокойно може да нарече “една от най-важните банди за експерименталните жанрове въобще”.

Те започват съществуването си от желанието на Eva и James Spence (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY подхода към организиране на събития и издаване на музика, и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си.

Съвместната им дейност започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името ROLO TOMASSI – което пък е продукт на един диалог във филма L.A. Confidential. Накратко от там се разбира, че ROLO TOMASSI е еманация на страх.

От там те вървят редом до ARCHITECTS, DILLINGER ESCAPE PLAN, JANE’S ADDICTION, DIPLO (по дяволите), OATHBAKER и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.

Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки член от бандата. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат ROLO TOMASSI полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), Eva се намира в Goldfrapp, а очаквано влияния се намират и от Converge, John Coltrane и Brian Eno.

ROLO TOMASSI са еталон за музика, предназначена за изпълнение на живо. Непрестанно движение, невероятен звук, безумна прецизност и разнообразие, което да придава на създаваните от музиката образи повече от статичността на разстоянието между музикант и публика и не твърде много, че пространството да се пренасища. ROLO TOMASSI ще представят формата на хубавата съвременна музика.


Съпорт група на събитието ще бъдат американците от CRYPTODIRA, които са и официален съпорт на турнето на ROLO TOMASSI.

Млада група с един тон ефекти на разположение и поглед в директната и агресивна музика. Трудно ни е да кажем много неща за тях, тъй като не сме живели с тяхната музика все още.

Билети за събитието вече могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg

  1. #1 написан от Анонимен (преди 1 година)

    Легенди?

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото