Marko Hietala напуска NIGHTWISH

От официалните страници на финландските симфоник легенди NIGHTWISH и на басиста им Marko Hietala дойде съобщение, известяващо напускането на музиканта.

Официалното обръщение на Marko е следното (поместено със съкращения):

Мили хора, напускам NIGHTWISH и обществения си живот.
От доста години не мога да почувствам удовлетворение от този живот. Големите компании държат творците пред дулото с изисквания за работа от 9 до 5, докато несправедливо споделят печалбите ни. Ние сме банановата република на музикалната индустрия. […]
Изминалата година ме принуди да си остана вкъщи и да мисля. И аз се оказах много разочарован от тези и други неща. Разбрах, че имам нужда от тази удовлетвореност. За да пиша, пея и свиря, трябва да намеря някои нови вдъхновения. „My Walden“, така да се каже. И дори в книгата ми се казва, че съм с хронична депресия. Опасно е за мен и хората около мен, ако продължа. Някои от мислите преди малко бяха мрачни. Не се притеснявайте, добре съм. Имам двамата си сина, съпруга, останалото семейство, приятели, куче и много любов.
И не мисля, че ще си отида окончателно.
[…]
Има няколко договорени неща, които ще направя през 2021 г. Иначе любезно и с уважение моля медиите, групите, проектите на артисти и т.н. да не ме молят за нищо през следващата година. Трябва да преоткрия нещо. Надявам се да ви разкажа за това на 2022 г. Все пак не е обещание.
Съжалявам за това.

От бандата казват:

Напускането на Marko ни заставя да вземем някои трудни решения. След много обмисляне и взаимно разбирателство решихме да изпълним предстоящото световно турне Human. :II: Nature по план, но със сесиен басист.
Съставът на живо ще бъде обявен на по-късна дата.
Уважаваме решението на Marko и му пожелаваме всичко най-добро. Няма да коментираме повече.

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 3 години)

    Пичът просто казва истината по малко мек-„чети между редовете“ начин за бандата и бандите които се продадат и подадат на вълната за слава и повече уж кинти….

  2. #2 написан от бай хей (преди 3 години)

    Това колкото и нескромно да звучи го предвиждах,Nightwish не са бандата която обичах,особено след като изгониха Таря и Анет толкова безпризорно,господина Холопайнен брок дъ гейм!!!

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото