Proto Idiot_Lucy RidgesМанчестърските пънкари PROTO IDIOT с два концерта в България. Първата дата от тяхното мини източно-европейско приключение започва в понеделник, 3-ти септември в пространството за култура и социални събития – ТАМ, във Велико Търново. Следват няколко дати в Румъния и Сърбия, и приключва с концерт в София на 8-ми септември в Grindhouse Skateclub.

Специално за шоуто в София, към тях ще се присъединят варненските хардкор легенди Best Friend of Human (BFH), които ще представят новия си албум “Bits Of Humanity”. Това ще е и първа изява на бандата от седем години насам, в оригинален състав, след заминаването на вокалиста им Стоян за Австралия.

PROTO IDIOT се събират през 2007 г., водени от желание да правят музика, която не сте чували досега, завладяващо изпълнена със забавни текстове и музикални аранжименти. В групата е фронтменът и китарист Andrew Anderson, познат още от The Hipshakes, Marble Vanity и Freak Genes, и неговите съмишленици Callum Darley (барабани) и Michael Seal (бас). Стилът им е комбинация от шейсетарски гаражен пънк, глем от 70-те, одбол от 80-те или пост-пънк вариант на Bay City Rollers. Записват албуми с различни музикални издателски къщи, сред които Trouble in Mind, Slovenly, Bad Paintings. Последният им албум “Leisure Opportunity”, излезна през ноември 2017 г., който бе съпътстван от турне в Съединените Щати и участие на 14-тото издание на култовия Gonerfest в Мемфис.

 

BFH Protoidiot-poster