MANOWAR записват с Brian Blessed „Kings Of Metal MMXIV”

MANOWAR обединиха сили известния британски актьор, автор и любител на приключения Brian Blessed за записите на наратива „The Warrior`s Prayer” от техния предстоящ албум „Kings Of Metal MMXIV”.

В “The Warrior’s Prayer” дядо разказва на своя внук епична приказна история от детството си.

„Brian пасва перфектно! Не само поради това, че е талантлив екранен и театрален актьор с величествен и гръмовен глас, но и заради факта, че той истински въплъщава ценностите на MANOWAR и хеви метъл музиката: притежаващ приключенски дух, той дръзва да прави това, което е решил, независимо от всичко. Той покорява връх Еверест и предприема пътешествие до Северния полюс! Има ли смисъл да допълвам? Може и да не е бил наясно с това, докато не срещна нас, но той е истински brother of metal!”, казва басистът и продуцент на MANOWAR Джоуи ДиМайо.

Наред с другите си роли, Brian Blessed оставя трайна следа с участието си в култовия филм “Flash Gordon”, в  “Henry V” на Kenneth Branagh и в “Robin Hood – Prince Of Thieves” на Kevin Costner.

„За мен цялото това преживяване беше чудотворно и променящо живота. Беше привилегия да бъда част от такъв прекрасен екип.”, каза Brian Blessed след приключването на записите.

„Brian беше поразителен! Той не просто разказа историята, той я изигра. Той я преживя! Това беше великолепен спектакъл, в резултат на който историята на “The Warrior’s Prayer” буквално ще оживее в съзнанието на слушателя.”, коментира Джоуи ДиМайо.

За записите с Brian Blessed MANOWAR се завърнаха в Бирмингам, Англия, където преди 25 години групата записа мъжки хор от 100 гласа за “The Crown And The Ring”, друга песен, включена в албума  “Kings Of Metal”, представляваща и до днес характерен финал на всяко шоу на MANOWAR.

Наскоро MANOWAR обявиха, че във връзка с честването на двадесет и петата годишнина от “Kings Of Metal”, групата ще запише съвсем нова специална версия на албума: “Kings Of Metal MMXIV”, наред с която ще бъдат включени и бонус парчета и друго бонус съдържание. Освен това групата ще отвори архивите си и ще разкрие невиждан преди видеоматериал, снимки, т.нар. интервюта „зад сцената” и въобще ще бъде даден вътрешен поглед към историята на MANOWAR и ерата “Kings Of Metal”.

Новите записи ще се отличават също и с приноса на китариста Карл Лоуган и барабаниста Дони Хемзик, които след години изпълнение на живо на тези класически химни, сега ще имат възможността да дадат своето допълнение към техния завет, включвайки своето специфично звучене и начин на изпълнение.

Издаването на “Kings Of Metal MMXIV” е планирано за края на тази година и ще бъде последвано от юбилейно турне, където MANOWAR ще изпълняват  целия “Kings Of Metal MMXIV”, редом с други техни класически метални химни в изцяло нова сценична продукция.
За повече информация:
www.manowar.com
www.facebook.com/manowar

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото