MACHINE HEAD – „Arrows in Words from the Sky“

На 11-ти юни MACHINE HEAD ни зарадваха с ново EP, съдържащo 3 парчета, от които известно време послушаме части под формата на тийзъри. Естествено напрежението се натрупа през този период и със сигурност е успяло да формира всевъзможни очаквания измежду феновете на американските трашъри. Това, което мога да кажа е, че всякакви очаквания би трябвало да са оправдани, след като чухме резултата миналата седмица. Трите парчета сякаш целенасочено покриват различни вкусове и предпочитания – имаме балада, парче, което при някои специфични елементи почти клони към блек метъл и генерално звучене, което няма как да не докосне сърцата на феновете на ‘The Blackening’. Дори изборът на заглавието е дефиниращ творбата, защото след приблизително петнадесетте минути, които прекарваме, за да изслушаме и трите песни, определено се чувстваме сякаш около нас има изпопадали стрели от думи, някои от които уцелват право в целта.

Ще започна от първата песен от ‘Arrows in Words from the Sky’ под името ‘Become the Firestorm’. Трашът в това парче директно ни удря още от самия старт, а на фона е типичното звучене на MACHINE HEAD, което много от нас обожават. ‘Become the Firestorm’ преминава през няколко трансформации. Мощността на барабаните в началото не остава незабелязана. Вокалите също са интересни, тъй като този път отново чуваме гласа на Jared MacEachern под формата на бек вокали. Пък към самия край на парчето ушите ни се радват и на едно доста интересно и донякъде нетипично соло за MACHINE HEAD.

‘Rotten’ стартира с типичното за бандата рап-метъл звучене при вокалите, а самата музика отново препуска нагоре-надолу и ни води до припева, където става изключително трудно да си стоим на едно място, каквото и да правим, докато слушаме парчето. Срещат се елементи, които ни препращат към звученето в ‚The Blackening’.

Затваряме последната страница на новата творба с едноименната ‘Arrows in Words from the Sky’. Не е изненадващо, че парчето пасва толкова добре за финал на сингъла. Стартираме с баладично звучене и чисти вокали от страна на Rob Flynn, които са точно това, от което имаме нужда след първите две парчета. Това обаче не е за дълго, тъй като скоро песента ескалира в гърленото звучене на вокалите, а китарният риф на фона става все по-силен и все по-нисък.

‘Arrows in Words From the Sky’

1. Become the Firestorm

2. Rotten

3. Arrows in Words From the Sky

 1. #1 написан от Jokera (преди 2 години)

  В интерес на истината, почти я бях отписал тази група, след последните два албума, но това ер/сингъл звучи доста добре. Дано задържат някакъв по-стабилен състав и да запишат цял албум. Само със сингли и ер-та не си е работа.

 2. #2 написан от Анонимен (преди 2 години)

  доста време си им дал :)))

  аз ги отписх след „The More Things Change…“ (1997)… не е слаб албум, но е много поамериканчен, а след него е пълна американска леш…

  винаги им пускам по едно ухо заради великия Burn My Eyes 94, но вече съм тотално разочарован…

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото