ELECTRIC DRAGON пуснаха нов сингъл, придружен от клип към песента си Secret Angel!
Видеото е режисирано от Люси Иларионов.

Ето какво споделят от бандата за него:

Парчето, което представяме в момента, е Secret Angel. С визуализацията имахме няколко неща на ум, които се надяваме с присъствие и енергия да сме предали. Лирическият герой в песента фантазира, че има нетипичен ангел пазител – агресор. Прокрадват се съмнения дали наистина това е ангел, или е демон под прикритие, който води героя към грешен път. Зад тази алегория засягаме темата за чувствителните и по-крехки души, и как тормозът (в училище, или на работното място) може да ги пречупи и превърне в опасни природни бедствия.

Целяхме образа на ангела да бъде представен в мистериозна феерия и в края на видеото да бъде разкрито, че може би и това е поредното изкушение – осланяне на енигми, в чието естество никога не сме сигурни, преди да минем сами през тях. Само тогава човек може да прецени дали видението е ангелско или демонично. Въпрос на житейски път, премеждия, гледна точка и личен избор.

Групата съществува от 2005-та година, с уникален стил за България и Европа, който включва жанров микс между почти всички музикални стилове, но възпроизведен с фокус върху 80-десетарската Nintendo-електро гама. Така наречените 8 битови звуци са задължителна част от композицията на творчеството им.

Имат издадени три дългосвирещи албума, едно ЕР и една компилация. Предстои и излизането на четвъртия дългосвирещ албум тази година, комбинирано с пускане на клипове към всяка песен от него. Secret Angel е третият от общо 10. В концертната си история Electric Dragon има множество клубни участия из страната както и фестивални такива на Tattoo Fest Sofia, Graffiti Fest Sofia, Fête de la musique, Maglizh Rock Fest и други. Също така са подгрявали (hed) P.E. в Пловдив.

Тъй като пандемичната обстановка не ни позволяваше концертни изпълнения, ние се насочихме към видео реализация на завършения ни настоящ албум Dark Dragon Rises.