LOST IN ETERNITY- EP Промо“Re:Born From The Ashes“

8 Януари 2016 година– club Live&Load
Три софийски банди на една сцена-Time Stroke, Humanity May Sink, Lost in Eternity.

Съвсем скоро поставихме началото на новата година, а това беше първото събитие, което реших да посетя от нея. Този път обаче ще бъда малко по кратка от обикновеното и няма да се впускам в голяма детайлност.

Осми януари  – клуб Live&Load,  където  се състоя  промото на Lost In Eternity„Re:Born From The Ashes“.  Бях сред първите, които посетиха събитието, а организаторите записваха имената на всички тези първи 30 човека, които на по-късен етап щяха да получат безплатно копие от ЕП-то. Казвам на по- късен етап, защото по една или друга причина дисковете не са успели да станат готови на време и всеки, който желае ще може да се сдобие с диск съвсем скоро!

Клубът е с много хубаво разположение, изключително много ми хареса сцената и гледката към нея. Място, което не бях посещавала, но с удоволствие ще повторя и потретя.

Въпреки, че се събрахме малко на брой хора със закъснение от половин час в 20:00 часа Time Stroke поставиха началото на вечерта. Жива банда, изпълнена с доста енергия. Не ги слушам за първи път, но не ги бях слушала и от доста време. Това, което успях да видя в тях е развитие в музиката им, надявам се да продължат в същият дух и през новата година. Песните им бяха доста енергични, те самите на сцената допринасяха с тяхното поведение за това. Хората, които се бяха събрали  бързо попиха от техните  емоции и успяха да разгреят за вечерта. Свежа банда, адмирации за нейният състав и музика, която правят.

Кратка пауза и подготовка за следващата банда. И тук се внесе малко тежест на сцената, защото на нея се качиха Humanity May Sink. За някои хора непозната банда, а за други позната още от времето, когато се казваха Cold In December. Групата представи песни от албума си „Bitch, please“, както и най-новият им сингъл към песента „Beisht Kione“. Показаха добро държание на сцената и това, което ми направи хубаво впечатление за бандите през вечерта, че свиреха така както бяха свирили и пред повече хора. Това нямаше никакво значение за тях, защото те изпълниха музиката си с голямо желание и любов. А това е най-важното, една банда ако не може да свири пред малко хора, никога няма да оцени истински пълната зала. Изпълнението им беше стегнато и момчетата се представиха на ниво. За първо слушане съм с добро впечатление за тях, ще ги следя и за напред!

Отново последва почивка и тук идва ред да кажа, че по принцип трябваше да вземе участие още една банда-Church of Destiny. Но поради здравословни причини групата беше възпрепятствана  да вземе участие на този концерт. Скорошно оздравяване на техният китарист и участия отново на сцената!

И като черешка на тортата на сцената се качиха главните виновници за събитието LOST IN ETERNITY. С обновен състав или по- скоро сменени позиции, готови да изпълнят песните от новото си ЕП „Reborn From The Ashes„. Съставът, в който се появиха на сцената беше Симеон Христов– Китара, Калоян Цветков на барабани, Боян Маринов– Бас, Николай Тодоров– скрийм вокали и Стефано Георгиев също преминава на скрийм и чисти вокали. Бандата имаше и гост китарист за една от песните си в лицето на Кристиян Николов от PRNRML.

Групата постави добро начало на концерта, започнаха силно, мелодично и стегнато. Харесаха ми песните от новото им ЕП, разбира се изпълниха и песни от This is The End“, дебютното им издание. Идеята  – Стефано  да премине като втори вокал съвсем не беше лоша, но партиите в които им се покриваха вокалите на мен лично не ми допаднаха. Според мен  най-добре щеше да бъде  Найки  да бъде скрийм -вокалист, а Стефано да изпълнява единствено  чисти  вокали. Това разбира се е решение на бандата и аз изказах единствено личното си мнение. Имаше и лек проблем с барабаните, въпреки който успяха да продължат своето изпълнение. Може би в отношение на състав и изпълнение има  какво още  да се желае и оформят своето развитие, но нека не забравяме че те са една от  най-младите банди в момента на сцената. Въпреки това, изпълнението им беше добро и им пожелавам единствено успех за напред в тяхното бъдещо развитие!

И така вечерта премина към своя край, това което мога да кажа за всички млади банди е работа и упорство, много силен инат и безкомпромисност. Това са всичките качества, които ви трябват за да се развивате както личностно, така и в една група изградена от хора с различни характери. Работете здраво, а по-голямата сцена е на една крачка разстояние от вас.

Концертът имаше както своите позитиви, така и тези малки негативи които споменах. Все пак си изкарах хубаво и се надявам да виждам все повече изяви и нов авторски материал, от всяка една банда, която чух през вечерта. Подкрепяйте локалната сцена, връзката винаги е двупосочна!

Успех на бандите и до скоро от мен!

lost-in-eternity

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото