Liv Kristine е засегната от решението на LEAVES’ EYES да я заменят

Преди дни стана ясно, че симфоничната метъл група LEAVES’ EYES се разделя с досегашната си вокалистка Liv Kristine, като на нейно място обяви заместничката Elina Siirala. Макар тонът в изявлението на групата да изглеждаше съвсем доброжелателен и колегиален, позицията на самата Liv е различна. Според нея решението е взето зад гърба ѝ.

Веднага след първото си концертно изпълнение с новата вокалистка LEAVES’ EYES побързаха да обяснят промяната в състава си на феновете, които не са доволни от случилото се.

Току що се връщаме от страхотен уикенд в Индонезия. Първият ни концерт с Elina беше супер! Въпреки, че имаше тежка тропическа буря точно преди шоуто, 21,000 души все пак дойдоха пред сцената!

Разбираме, че много фенове и приятели са изненадани и шокирани от промяната в бандата. Всички знаем, че Liv играеше важна рокля в групата и разбираме, че много хора са натъжени. Това не беше лесно решение, но тъй като се появиха много негативни и неуважителни коментари в социалните медии, ние искаме да изясним някои неща: LEAVES’ EYES винаги са били цяла група, не са били нито просто проект, нито соло проект на Liv Kristine. Винаги сме работили като екип в LEAVES’ EYES. През последното десетилетие Tosso и Alex пишеха музиката за LEAVES’ EYES, а Liv се занимаваше с текстовете.

Соловият проект на Liv се казва „Liv Kristine“. Подкрепяли сме я в соловата ѝ кариера, писането на музика, записването и продуцирането на албуми и мениджмънта.

Решението да се разделим с Liv беше взето от всички членове на LEAVES’ EYES, включително Liv. Посредник, приятел на Liv и Alex, присъстваше на срещата и може да потвърди, че решението беше взето от всички. Liv беше щастлива, че ще има възможността да планира бъдещето си и няма да ѝ се налага да пътува по турнета толкова често. Идеята да се разделим беше налице още през януари. Elina не е била част от решението и процеса на взимането му. Освен това се бяхме разбрали да помогнем на Liv с нейния солов проект „Liv Kristine“ и да запишем демотата ѝ в студиото, както сме правили и преди.

Моля, уважете личното пространство на Liv и Alex! Неуважителните постове и изказвания влияят зле на семейното им положение и на сина им Leon. Liv и Alex не биха желали да делят фенове – не вярвайте на фалшиви клюки и клюкари.

Не можем да ви дадем повече информация, защото в момента тече съдебен процес.

За феновете ни от цял свят, които са тук за музиката, а не за клюки: ОСТАВЕТЕ МУЗИКАТА ДА ГОВОРИ!

Нямаме търпение скоро да ви представим новия си материал с Elina!

Очаквайте новини за предстоящите ни видео, музика и концертни дати.

 

Liv Kristine обаче смята, че тези думи на групата са с цел да я наранят и е разбрала за решението едва преди седмица.

Благодаря ви, че ме предупредихте за постовете публикувани от някой в LEAVES’ EYES, написани, за да ме наранят и да направят ситуацията ми още по-лоша.

Нямам какво да крия и не ме е страх от нищо.

Преди малко повече  от седмица ми беше казано, че вече не съм желана за вокалистка на групата за бъдещ турнета и записи. Попитах каква ще е ситуацията в Индонезия и за всички скорошни дати. Отговорът беше „не’. Питах дали вече има заместничка и не ми беше даден ясен отговор.

Не мога да повярвам, че този процес се е случил зад гърба ми, паралелно с друго голямо разочарование в личния ми живот.

Няколко дни по-късно вече имаше заместничка. Доста бързо, бих казала!

Все още гледам на LEAVES’ EYES като на мое дете и ще ми липсват всички концерти, добрите моменти, да чувствам истинската Норвежка Викингска сила заедно публиката. В сърцето си винаги ще пазя LEAVES’ EYES като спомен за хубава музика, мелодии, теми и истинска Викингска сила. Мелодиите, които пеех винаги ще звучат в ушите ми.

Нямам търпение скоро да разкрия добри новини за всички вас. Скоро ще дойдат добри новини от Норвегия!

През юни LEAVES’ EYES ще издадат специално издание на последния си албум „King Of Kings“, в котйо ще бъде включена нова версия и видео към песента „Edge Of Steel“ в изпълнение на Elina.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото