Групата, основана от братята Chris, rockMatt и Kent Brooks е известна с интересното комбиниране на тежки китарни рифове и hard rock песни с диджериду (дървен духов музикален инструмент с цилиндрична или конична форма и много нисък тонов обем, създаден от аборигените в Северна Австралия).

LIKE A STORM са били на една сцена с Alter Bridge, Korn, Shinedown, Black Veil Brides, Creed, Puddle of Mudd, Staind, Sick Puppies, имат също така и доста турнета в Северна Америка като хедлайнъри.

В момента са най-слушаната новозеландска хард рок банда в историята на американското радио, както и и единствената банда от Нова Зеландия, която е била включена в US Active Rock Топ 20.

За настоящия си сингъл ‘Become the Enemy’, LIKE A STORM отново използват диджериду, като чрез него искат да постигнат едно специфично ниско звучене. Във видеото по-долу можем да видим как фронтменът Chris Brooks използва диджериду по време на изпълнението на песента на живо.

“Become the Enemy” е последната щриха от новия албум на групата Awaken the Fire“. Песента е сред най-добавяните в Active Rock radio.

LIKE A STORM в момента съгласуват датите за участията си с Three Days Grace, но ще се включат и в съвместни концерти с Otherwise през септември.