LIDUM MERRKO и THE FLYING DETACHMENT с общ концерт

lidum merrko the flying posterИма банди и банди. А има и банди. Тези двете, обаче, са от съвсем друг вид. И те канят на среща/матине-мошпит/аперитив в средата на декември в B-Side на клуб Mixtape 5, за да се опознаете или припомните, ако сте се позабравили.

За Lidum Merrko може да се говори, но по-добре е да се чуе. Защото как точно описваш пънк-метъл шизофрения с ясен печат „Балкани“ на челото? Ако не си ги слушал, ясно е, че си пропуснал, но за насока, представи си как метъли с гребени свирят в 7/8 ритъм и те подканят към хоро…ъъ, погото с весели приятелски ритници (чуй тук). Дебютът им “Change Your Sign” излезе преди цели три години и те уж поизчезнаха, но се оказа, че само са задържали дъх преди да избълват нов ЕР напролет. А дотогава ще стрелят и на живо, като на 14 декември е първият лайв на Ице Мерко и компания след повече от година тишина.

The Flying Detachment са специални агенти от тежката артилерия (само чуй). За пръв път ги видяхме на сцена при първия лайв на гръцката рокенрол фурия Planet Of Zeus. Оттогава насам четиримата излизат спорадично само на подбрани събития като концертите на Rawk’n’Roll, Wrong Fest и няколко самостоятелно и прецизно изпипани концерта. Сега твърдят, че са събрали цяла торба тежки и жежки рифове и съвсем, съвсем скоро ще пуснат и първия си албум. А на 14 декември ще демонстрират какво ни чака от диска.

Концертът в клуб Mixtape 5 съвсем не е случаен – Lidum Merrko и The Flying Detachment са свързани отдавна със силно рок приятелство. Двете банди са споделяли неведнъж турнета, а хора от тях са работили заедно по различни съвместни проекти. И това приятелство си личи на сцена. Ела, за да видиш и сам.

 

Билетите вече са в продажба в мрежата на Ticketlogic и струват 8 лева, а на входа на клуба ще бъдат 10.

За повече информация, следи събитието във Facebok.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото