LED ZEPPELIN организират специално събитие в Olympic Stadium

led zeppelin pr214 септември беше датата на невероятното събитие, организирано от Jimmy Page. На Olympic Stadium в Лондон феновете на Led Zeppelin можеха да слушат за първи път няколко от неиздаваните досега песни от “The Complete BBC Sessions”, дни преди официалното излизане на сета днес, на 16 септември. Събитието беше организирано с помощта на легендарния DJ Johnnie Walker, пред малко хора и  предавано през Facebook Live, с начален час 19:30 GMT (21:30 ч. българско време), след което хората можеха да чуят разговор с Page и Walker. Вечерта  приключи със световната премиера на видеото към “What Is And What Should Never Be” от “The Complete BBC Sessions”. Режисирано от Aries Costa, монохромното видео включва класически кадри на изпълнение на живо на Zeppelin.и иновативни анимации.

Преди близо 20 години Led Zeppelin представиха “BBC Sessions”, възторжено приетия двоен диск с лайв записи на селектирани изяви по BBC Radio в периода от 1969 до 1971. По-късно тази година, на 16-ти септември, групата ще издаде “The Complete BBC Sessions”, осъвременена версия на колекцията, ремастерирана под зоркия поглед на Jimmy Page и включваща осем нови неиздавани записа, както и три песни от „изгубени” сесии от 1969.

Компилацията ще бъде достъпна в няколко формата. Делукс изданието с 3 CD ще включва ремастерирана версия на оригиналния албум и трети диск с неиздавани досега записи. Любителите на винила ще се зарадват на бокс сета с 5 плочи, отпечатани на 180-грамов винил. Ремастерираният албум и неиздаваните записи ще бъдат достъпни и дигитално. За най-големите почитатели на музиката на Zeppelin ще има наличен и супер делукс бокс сет. Той ще включва две CD-та на ремастерирания албум в джоб, реплика на оригинала, отделен джоб с третия диск, ремастерирания албум и новите записи, отпечатани на 180-грамов винил, карта с код за дигиталната версия на записа на 96kHz/24 bit, книжка от 48 страници със снимки на групата, бележки и информация за сесиите, както и принт на оригиналната обложка във високо качество (първите 30 000 копия ще бъдат индивидуално номерирани).

 “BBC Sessions” оригинално излиза през 1997 и получава двоен платинен сертификат от RIAA. “The Complete BBC Sessions” надгражда предишното издание с още един диск с осем нови песни, включително и “White Summer” – запис, който излиза за пръв път в бокс сета им от 1990. В новото издание ще бъдат добавени и записки от сесиите на Dave Lewis. За пръв път феновете ще видят прецизни записки за всяка една от BBC сесиите.

Светлината в колекцията ще падне върху отдавна изгубена сесия, за която феновете говорят като за мит. Излъчена през април 1969, сесията се състои от три песни: “I Can’t Quit You Baby”, “You Shook Me” и единственото записано изпълнение на “Sunshine Woman”.

Две версии на “Communication Breakdown” и “What Is And What Should Never Be” също влизат в записа. Записани през две години, различните изпълнения демонстрират еволюцията на младите музиканти за толкова кратък период от време.

“The Complete BBC Sessions” ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист:

Disc One

 1. “You Shook Me”
 2. “I Can’t Quit You Baby”
 3. “Communication Breakdown”
 4. “Dazed And Confused”
 5. “The Girl I Love She Got Long Black Wavy Hair”
 6. “What Is And What Should Never Be”
 7. “Communication Breakdown”
 8. “Travelling Riverside Blues”
 9. “Whole Lotta Love”
 10. “Somethin’ Else”
 11. “Communication Breakdown”
 12. “I Can’t Quit You Baby”
 13. “You Shook Me”
 14. “How Many More Times”

 

Disc Two

 1. “Immigrant Song”
 2. “Heartbreaker”
 3. “Since I’ve Been Loving You”
 4. “Black Dog”
 5. “Dazed And Confused”
 6. “Stairway To Heaven”
 7. “Going To California”
 8. “That’s The Way”
 9. “Whole Lotta Love” (Medley: Boogie Chillun/Fixin’ To Die/That’s Alright Mama/A Mess of Blues)
 10. “Thank You”

 

Disc Three

 1. “Communication Breakdown” *
 2. “What Is And What Should Never Be” *
 3. “Dazed And Confused” *
 4. “White Summer”
 5. “What Is And What Should Never Be” *
 6. “Communication Breakdown” *
 7. “I Can’t Quit You Baby” *
 8. “You Shook Me” *
 9. “Sunshine Woman” *

 

* неиздавани до момента

 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото