Концертът на WARBRINGER и SAVAGE RAVAGE се мести на 20-ти юли

warbringer-sofia-finalПоради логистични трудности свързани с невъзможност за придвижване на WARBRINGER, концертът им в София се променя с няколко дни, а именно – новата дата е 20-ти юли. Всичко друго остава непроменено. Извиняваме се за причинено евентуално неудобство!

Нашумелите калифорнийски трашъри WARBRINGER ще свирят в София през юли.

Война, насилие, смърт – WARBRINGER ще ви кажат по нещичко за тези три неизменни за човечеството теми в текстовете на песните си. Не може да не сте чули за WARBRINGER – медиите се надпреварваха една друга да хвалят групата още с излизането на дебютния й албум „War Without End“ през 2008г. По онова време тя беше просто обещаваща млада траш метъл група, с която познавачите от Century Media Records подписаха договор тогава и издадоха този въпросен първи диск. Преди да осъзнаем, че големия потенциал, за който говореха е реален, WARBRINGER вече така го разгърнаха, че превзеха на висока скорост и със зашеметяваща увереност армия от фенове по света.

Бурни овации и адмирации бандата получи и при първото си гостуване у нас като подгряваща банда на ICED EARTH на концерта им тук преди 3 години. Мнозина тогава си пожелаха WARBRINGER да се върнат за самостоятелно шоу с по-дълъг сет. Ето че организаторите „Live & Loud“ сбъдват желания. Калифорнийските трашъри ще свирят в клуб „Live & Loud“ на 20 юли.

Само преди месец групата издаде новия си дългосвирещ албум „Woe to the Vanquished“ и добрите думи за него идват не само от издателите Napalm Records и специализираните медии, но и от най-важните в играта наречена „музикална индустрия“ – феновете.

Тринадесетте години съществуване на WARBRINGER са достатъчни, за да престанем да я наричаме „млада банда“ и да сме сигурни, че е тук, за да остане въпреки многобройните смени в състава. Към 2017-а WARBRINGER са име, което траш метъл феновете по света вече познават и уважават. България не отстъпва и със сигурност ще посрещне адекватно бандата, която в момента е яхнала гребена на вълната.

SAVAGE RAVAGE ще излязат на сцената преди WARBRINGER. Те са метъл група от София, основана през 2009-та година, когато членовете й са в седми и осми клас. Първата изява на живо е през март месец, същата година. След няколко месеца записват първата си песен „Бягайте далеч“, с която печелят конкурса на D2 за ученическа група „Голямо междучасие 2“ през 2010 г. Това дава тласък на групата и начало на дълга серия от концерти в софийски клубове, а не след дълго идва и първият концерт извън София. По това време стилът им е най-силно повлиян от траш метъла. Техните концерти привличат както стари фенове на тежката музика, така и ученици. Някои от изпълнителите, с които са делили една сцена, са: Skeletonwitch (САЩ), Vendetta, Last Hope, D2, Ъпсурт, Conspiracy (Гърция), Nadimac (Сърбия), Left In Ruins (Италия), Outrage (Варна), A-moral (Варна), Hades (Варна), Eufobia, Alley Sin, Coprostasis, Rejection, Sardanapalm Death (Гърция), Terror Detonator (Гърция), Q-check, Urban Grey, Hardfaced (Македония), Ънален Диспут, Delate (Пловдив), O.H., Warscum, Mass Grave, Unhumanity (Пловдив), Anti Future, Бичето.

Сегашният състав на групата включва Танчо Танчев – китара, Божидар Иванов – барабани и Александър Бенев – бас и вокали.

100 броя билети са в продажба в мрежата на ETicketsMall и онлайн на WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 23 лв. След изчерпването им, цената ще се вдигне, а в деня на събитието, ако има

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото