the boxer rebellion sofia22ч., на шестия ден от месец ноември – Sofia Live Club в София ще представи музикантите от The Boxer Rebellion. Рокаджиите от TBR са една от най-яките английски инди рок групи. Те ще представят своя пресен лайв албум ‘LIVE AT THE FORUM’, съвкупност от най-доброто излязло на бял свят в четирите им издадени албума – Exits, Union, The Cold Still и Promises.

По повод излизането на албума, алтърнатив бандата обяви 22 концертни дати, в които страната ни заема своето почетно място. По същото време на бял свят илезе и дигиталната версия на парчето им Always от албума Promises. Официално пред публика англичаните ще го представят по време на музикалната си обиколка.

В предварителна продажба билетите за концерта са на цена от 10лв., а на място ще бъдат 15лв. Могат да се намерят в мрежата на eventim.bg.

Музиката им може да бъде сравнена с творчеството на банди като Radiohead и Oasis. Несъмнено се отличават с това, че не се придържат към определени рамки и не следват правилата. Групата е създадена през 2001г. във Великобритания.

След бурното време, прекарано в Universal Records, TBR се отделят и след време реализират дебютния си албум Exits (2009). Следват успешните Union (2009), The Cold Still (2011) и Promises (2013). Union бива обявен за „Алтернативен албум на годината“ и е последван от игралния филм с Дрю Баримор „Going the Distance“. След реализирането на лентата, мнозина определят групата като най-отличилата се банда, взела участие в историята на киното.
През 2011г.  The Boxer Rebellion получават своята „минута телевизионна слава“ с помощта на Дейвид Летерман и благодарение на албума си The Cold Still, продуциран от известния в средите Итън Джоунс.
Следва албумът Promises през 2013-та, а днес вече и колаборация от най-доброто представено на лондонската сцена и събрала в едно творчеството на бандата – най-новият албум Live At The Forum.