Китаристът на LACRIMOSA със солов проект

black moon secret band

BLACK MOON SECRET е новия солов проект на китаристът JP Genkel, известен не само с работата си с швейцарските готици Lacrimosa, но и като талатнтлив композитор и продуцент, работил с групи като Cradle of Filth, Therion, Dreams of Sanity, Nightfall и др. След двадесет години в музикалния бранш той създаде собствен проект. Вдъхновен от творчеството на групи като Pink Floyd, Type O Negative, Korn и др., JP Genkel паралелно с турнетата и студийната работа е съчинил текстове и музика за десет композиции, които са залегнали в основата на предстоящ алубм. Тежки китарни партии се преплитат с атмосферични оркестрови аранжименти, превръщайки се в преизпълнени с меланхолия загадъчни мелодии.

Албумът е записан в небезизвестното студио на JP, Impuls Musicproductions с участието на негови близки приятели музиканти: китаристът Henrik Flyman (Lacrimosa, Evil Masquerade) и барабанистът Julian Schmidt (Lacrimosa, Philea). Като басист е бил поканен Marcel Zurcher (китарист на Die Krupps), а вокалните партии изпълнява Olaf Senkbeil (Dreamtide).

Значително влияние в звученето на BLACK MOON SECRET е оказал и опитът на JP Genkel в писането на саундтракове, което придава на музиката почти епичен размах. Немалка роля в концепцията на албума има и визуализацията. JP Genkel отбелязва, че визуализацията на музиката е била важна за него от самото начало. Оставяйки текстовете отворени за различни интерпретации той е отдал значение на артуърка, даващ на слушателя възможност да разбере истинския смисъл на песните. Такова отношение от страна на групата несъмнено ще даде отражение в предстоящите им турнета. BLACK MOON SECRET обещават изявите им да бъдат пълноценни пърформанси с използване на театрални елементи и видео-инсталации.

Самият JP Genkel отбелязва, че написването на песните за този албум е било за него истинско музикално приключение, в което е вложено много труд и любов.

След тригодишна подготовка въпросният дебют на BLACK MOON SECRET, който е със заглавие „Another World“ ще види бял свят на 28 ноември чрез лейбъла Hall of Sermon, принадлежащ на дългогодишният приятел и партньор на JP, Tilo Wolff. Помощ за разпространението му ще окаже и немският музикален гигант Nuclear Blast. По-долу можете да видите трак листа и обложката. А предварителна поръчка можете да направите от тук.

black moon secret cover

 

1. Black Stone 6:20
2. Hurt 5:39
3. Home 5:40
4. See 5:29
5. Eyes 5:11
6. Falling 5:32
7. Feel 4:16
8. Fly 6:45
9. The Game 3:46
10. Pictures 4:55

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото