Какво споделят EINHERJER за новия си албум

eiherjer

Както ви уведомихме в кратък анонс, норвежките викинг-метали EINHERJER пускат шести пълноформатен албум със заглавие „Av Oss, For Oss“. Датата на издаването му е променена на 13 януари 2015г. и ще излезе чрез лейбъла Indie Recordings. С продуцирането му се е занимавала самата група, а за миксирането е бил поканен Matt Hyde, работил с групи като HATEBREED, SLAYER, CHILDREN OF BODOM, MONSTER MAGNET.

Членовете на EINHERJER споделят по повод новия си албум:

„Нашето нордическо наследство е феномен, който се простира много по-далеч, отколкото човек може да чуе. Това е смес от древна мистика и саги, песни и поеми, дърворезби и коване на мечове, а също и безпощадния начин на живот на викингите.

Това е набор от културни пластове, които пълнят съзнанието с бруталното величие на нордическата природа, поетиката на стихийте, могъщите кораби, плуващи по тъмните морета към неизвестни брегове. Това е мъдростта на боговете и тяхната Валхала. Срещите с нови култури и търговия. Това е насилие и жестокост, това са сурови хора в сурово време. Нашият роден град Haugesund също е изиграл важна роля в историята. От нашите брегове на западна Норвегия влиянието на викингите е отишло далеч в морето и е достигнало външния свят. Търсачи на приключения, първооткриватели, поети и занаятчии са вдъхновителите на EINHERJER да върви по свой собствен път.

Храбростта и твърдостта на викингите са ни вдъхновили никога да не правим компромис с това, което се отнася до нашите виждания. Виждания, които се явяват уникални, създадени от нас самите. Оригинална и съвременна интерпретация на нашето нордическо наследство. EINHERJER никога не са използвали своята известност за да създават глупава и безграмотна пропаганда. Никога не сме се стремили към безкултурието, в което екстремистите обвиняват нашите предци. Искаме да дадем на хората от всички страни знание за това, че нашите възгледи са тайнствена и увлекателна култура, която може да заинтересува и да се хареса на много хора. Нашата история по нищо не отстъпва на други култури по света, независимо дали се отнася до епохата на египетските фараони, величието на Римската империя, гениалността на инките, чудесата на Изтока или честта на самураите.

Нашето наследство е наследство на света. И ние се стремим към това то да се обновява. Стремим се да разкажем нашата история по нов начин. С нов звук, но съхранявайки този дух, който следва EINHERJER от самото начало. След “Norrøn” ние отново проправяме нов път. Studio Borealis, както и преди е нашето студио, Matt Hyde отново е зад микс пулта. Новият ни албум ‘Av Oss, For Oss’ ще ни помогне да поддържаме нашите възгледи и наследство и за напред!“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото