Бях решила, че след толкова години гняв и омраза към външния свят и след четири записа Mr Gunn и останалите гангстери от KING 810 ще са улегнали. Уви, не.

La Petite Mort Or A Conversation With God“ е албумът, който всички очаквахме да бъде. Тематиката на лириките все още гравитира около травматизиращото детство на четиримата главни герои, все така основната тежест на експресията изнася не музиката, а агресивните текстове, зловещите смехове и допълнителните ежедневни шумове са допълнение към речитатива както и досега, и при все това LPMOACWG звучи като запис на по-зрели и по-наясно със себе си и с целите си творци спрямо предшественика си „Memoirs Of A Murderer„.

LPMOACWG включва повече детски хорове. Защото няма нищо по-повлияващо от това деца да пеят за насилие над деца, или поне до такъв извод са стигнали в лагера на KING 810. Справка – „War Time„. В актуалния албум се натъкваме и на бисери като „Black Swan„, която аз лично бих включила в саундтрака на American Horror Story: Hotel, или във всеки един филм или сериал от този тип.
Това, върху което бих искала да обърна повече внимание – както своето собствено, така и на всички останали – е заглавието и двете песни „La Petite Mort“ и „A Conversation With God„. Първият термин се отнася до чувството на губене на съзнание, което особено изненадващи или стресиращи случки предизвикват. Вторият се обяснява сам: задаваме въпрос, отговорът на който ни е спуснат свише. И като че ли сега освен върху самото явление на „малката смърт“, KING 810 поставят акцент и върху причините, довели до п(р)оявяването му. А както става ясно от финалната песен, и върху евентуалното разрешаване на основния проблем. В „A Conversation With God“ боговете са всички онези потискани от установения строй хора, които се борят за запазване на идентичността и правата си – без едното да е за сметка на другото. Нареждането край огъня е „counsel of the gods„, това е моментът, в който стигат до извода, че „a civilization isn’t civilized withoud peace„.

Та да. „La Petite Mort Or A Conversation With God“ включва фаталният брой от 13 песни без по никакъв начин да бъде фатален за KING 810. Пичовете продължават да утъпкват своята бойна пътека, сигурни, че максимата им „брат за брата“ ще им осигури интелектуалната свобода, която лелеят.

8/10