Kiko Loureiro вън от MEGADETH

Китаристът на MEGADETH Kiko Loureiro обяви решението си да „удължи“ отсъствието си от турнетата на групата.
Кико, който разкри през септември, че ще отсъства от следващата част от турнето „Crush The World“ на MEGADETH, за да остане вкъщи с децата си във Финландия, разкри бъдещите си планове в публикация в социалните медии. Той написа:

„Скъпи фенове на MEGADETH! Искам да споделя с вас едно решение, което не беше лесно да взема. През септември трябваше да се оттегля от част от турнето в САЩ по семейни причини. Гледайки напред, през 2024 г., очакваме още по-натоварен график за турнета за MEGADETH. След задълбочен размисъл и дискусии с Дейв Мъстейн и ръководството на MEGADETH, ние колективно се съгласихме, че това е правилният ход да удължа отсъствието си. Не искам да преча на плановете на групата или на упоритата работа на всички невероятни хора, участващи в турнето. Моите девет години с MEGADETH бяха едно невероятно пътуване. Незабравими турнета, награда Грами за „Dystopia“, номинация за Грами и различни отличия за The Sick, The Dying, And The Dead са само някои от акцентите. Сигурен съм, че всеки хеви метъл фен може да оцени колко невероятно е да свириш и създаваш музика в група, с която си израснал,  и да споделяш сцената с китарна легенда като Дейв Мъстейн, заедно с феноменални музиканти като Джеймс ЛоМенцо и Дирк Вербойрен, да не говорим за нашия невероятен екип. Въпреки това, най-ценният аспект от тези девет години беше опознаването на невероятната армия от предани фенове на MEGADETH по целия свят. Вашата отдаденост е вдъхновяваща и аз изпитвам огромно възхищение и уважение към всички вас.

Много любов и до скоро!“

В началото на септември MEGADETH привлякоха нов китарист за турнето – Teemu Mäntysaari (WINTERSUN, SMACKBOUND), който да замести Kiko. Остава да разберем дали това решение е окончателно или Loureiro ще се задържи в отбора на Dave.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото