Катунът от Каварна – Представянето

KmetalRockItКак протече представянето на „Кметълски истории: Катунът от Каварна“, втората книга на Цонко Цонев? За да се впусна в разказ за едно от най-необикновените и интересни представяния на книга, които съм виждала ми се ще да направим едно мъничко упражнение… Искам да затворите очи и да потърсите в представите си образа на човек, който до съвсем скоро е бил кмет на крайморски град, сега… представете си мястото и хората, които във вашето съзнание ще се появят на събитието… А сега ще смачкам на топка представите на голям процент от вас и ще отбележа три точки в коша. Защото, мили приятели, малко от вас биха си представили това което аз видях…

В приятната атмосфера на „Rock Bar Fans“ се проведе представянето на „Кметълски истории. Катунът от Каварна“, много от вас ще си помислят, че това е наистина невероятно място за представяне на книга – да, ама не… И лека полека ще започна да ви въвеждам в атмосферата.

Авторът на книгите Цонко Цонев  енай-известен и обичан заради това, което изгради за хората не само в Каварна, но и в цяла България. Човек, доказал, че политиката, любовта към мястото (държава, град, община, квартал, дом)  и музиката могат да съживяват и създават.

В книгите му ще се срещнете истории за пътя, който Каварна измина, докато си спечели названието „рок столица“ на България. Любовта към музиката и мястото, което е поверено на грижите ти е нещо, което създава истории, историите водят до книги, а те до представяния.

Под звуците на вечни класики от WHITESNAKE, DEEP PURPLE, ROLLING STONES, URIAH HEEP и т.н. между хората дошли да уважат труда  на Цонев се разхождаше един усмихнат и човечен мъж с дънки и тениска, въоръжен с усмивка. Намери време да се спре до всеки един от хората, дошли на събитието и с усмивка и топлина стопи дистанцията автор – посетители. Освен него, Б.Т.Р. и Влади Въргала допринесоха за страхотната вечер с широките си усмивки.

Защото мили приятели, рокът поражда точно това – създава истории. Всеки един фестивал в Каварна е оставил след себе си споделени и несподелени истории. Цонко Цонев разказва своите истории в двете си книги – истории от погледа на човек, давал мило и драго за създаването на хиляди усмивки и спомени.

Издателство „Ентусиаст“ съумяха да превърнат представянето на една книга в прекрасен микс от хубава музика, радостни хора, приятното жужене на разговори и най-вече толкова много смях… Искрен, от сърце, на по бира и с книга в ръка.

Мисля, че точно това е и тайната на рок музиката… Обединява хората, музиката и песните, които поколения наред помнят и разпознават. Тя сприятелява. А когато добавите и гледната точка от другата страна на барикадата, историите свързани с организацията, допира до обичаните рок легенди , ще усетите цялата енергия и магия на рок музиката и Каварна Рок Фест, такъв какъвто беше. Пуснете си любимо рок парче, отворете бутилка бира и се потопете в света на родната и световна рок музика, видян през погледа на Цонко Цонев.

И нека не забравяме Long Live Rock N Roll, а аз благодаря от сърце и душа на „Ентусиаст“ за тази уникална вечер изпълнена със смях, хубава музика и книги. Защото какво по-хубаво от това?

 1. #1 написан от Джонлоутън и Бетер (преди 4 години)

  История на Цонкова Каварна: да създадеш нещо хубаво и после вместо да го надграждаш, да го дърпаш назад докато го съсипеш и накрая изгубиш

  • #2 написан от Black Adder (преди 4 години)

   За съжаление, много неща в милата ни родина са така, не само Цонковата Каварна.

 2. #3 написан от AVA (преди 4 години)

  „Катунът“… наистина ли има метъл, който би се отъждествил с това определение?!

  • #4 написан от Elling (преди 4 години)

   Toчно това бях попитал в един друг сайт. Бахти селяшката издънка. Поне цирк да беше използвал, а то – катун…

 3. #5 написан от Бегай (преди 4 години)

  Селяндурско-бековски истории, том 2
  Очаквайте т.3 – „Завръщането- МиНдилидарски хроники (мъ къ е тръгнало ше е кат’ неосъщественото така бленувано възкръсване в Лойеч).

 4. #6 написан от Saxon (преди 4 години)

  „Катунът“ е название, измислено за ВСИЧКИ нас от зам.-кметицата на Каварна ! Така нарече госпожата от ГЕРБ всички, които ходят на рок фестовете и концертите в Каварна !
  Оттам Цонко го взе и има фейсбук група, която също носи това име.

 5. #7 написан от Анонимен (преди 4 години)

  Защо толкова остро? Преди да добие съвременното си нарицателно значение през вековете „Катунът“ е бил нещо пъстро, носещо духа на свобода и мистерии. Би трябвало да сме благодарни на госпожата за колоритното определение. 🙂

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото