KATATONIA приветстваха есента в Пловдив

​Шведите KATATONIAKATATONIA_Plovdiv_2016 пристигнаха за втория си концерт в България, който се проведе на 22 септември в Античен театър Пловдив.

Добре изпипаната организация си пролича от самото начало. Всичко се случваше по план, следейки обявения график за концерта.
Пред прилично пълния театър KATATONIA започнаха първата част на сета си и заедно със симфоничния оркестър отбелязаха десет годишнината на култовия „The Great Cold Distance“. Истината е, че албумът звучи страхотно сам по себе си, но съпровождан от оркестър беше направо магически. Подобно на това да слушаш делукс издание на вече любим запис – знаеш какво да очакваш, но има и бонус.
Не само успяхме да се насладим на хитовите (да, Jonas, пишем ги хитови) „My Twin“ и „July“, но имахме честта да чуем песни, които никога до момента не бяха изпълнявани на живо и вероятно няма да бъдат повече. В това число „The Itch“ и „Journey Through Pressure“.
С бурни аплодисменти изпратихме шведите и оркестъра за почивка, след която KATATONIA щяха да продължат сами.

Антракт = бира, вода, приказки с приятели и познати, опашка за тоалетната, това го знаете.

Втората част на концерта започна с „The Last Song Before The Fade“ и настъпи сладка непредвидимост. До този момент траклистът на „The Great Cold Distance“ беше познат на повечето от присъстващите, но сега следваше поредица от изненади. Концертът в Пловдив беше първата европейска дата в подкрепа на актуалния албум „The Fall Of Hearts“ и KATATONIA  ни поднесоха още представителни извадки от него – „Serein“ и „Old Heart Falls“. В този неочакван сетлист намериха място песни от цялата дискография на групата, точно както Тангра бяха обещали в по-ранно изявление. Въпреки доста обраното си поведение на сцената KATATONIA видимо бяха доволни от развитието на вечерта. Шоуто посрещна последните си минути с „Forsaker“ и за нас остана ценен спомен за този единствен по рода си концерт.

Няколко кратки изречение за заключение: Античния театър е прекрасно място за концерти. KATATONIA са прекрасна група, която да се гледа на живо. Организаторите за пореден път не разочарова присъстващите, за което, от името на всички, благодаря.

Сетлист:
Leaders
Deliberation
Soil’s Song
My Twin
Consternation
Follower
Rusted
Increase
July
In The White
The Itch
Journey Through Pressure

The Last Song Before The Fade
The Longest Year
Serein
Dead Letters
Liberation
Teargas
Criminals
The Racing Heart
Evidence
Old Heart Falls
Lethean
Buildings
Forsaker

Снимки от събитието тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото