KAMELOT с епично завръщане в София

На 12 ноември (събота) пристигнаха отново на българска земя пауър метъл легендите KAMELOT. В този мрачен есенен ден много хора очакваха с нетърпение да влязат в зала „Христо Ботев“ и да видят на живо своите любими музиканти. В унисон с времето- атмосферата която очакваше почитателите, беше също така мрачна и дълбока с привкус на тъга и фантастични сюжети. Подгряваща беше българската дарк метъл банда VELIAN.
На сцената излязоха софиянците VELIAN точно в 7:30 и бяха посрещнати с бурни аплодисменти. Лично бях очарована от техния стил и сценично поведение. Фронтменът Иван Иванов каза на публиката да не очаква весел плейлист от тях за вечерта, въпреки че музиката им беше изпълнена с енергия и приповдигащо настроение. Бандата изпълни някои от по-старите си песни, от които „Fireflies“, „Godless“ и „Maiden of Stone“. Бяха изсвирени и някои парчета от дългоочаквания предстоящ албум на творците, за когото Иванов сподели, че ще излезе този февруари. Пример за това е сингълът „Funeral“, който е посветен на всички любими хора, за съжаление, вече не сред нас, както и едноименната „Spectacle of tragedy“ и „Waiting in silence“. VELIAN закриха своето участие с епичната „Darkness Within“ и призив към феновете си да отидат на техните концерти през декември и януари.

Сетлист:
„Fireflies“
„Godless“
„Funeral“
„For Eternity“
„Waiting in Silence“
„Spectacle of Tragedy“
„Maiden of Stone“
„Darkness Within“

След кратка почивка и саундчек в 8:50 американците KAMELOT излязоха на сцената и хората ги приветстваха с овации и въодушавени викове. На заден фон беше обложката на албума „The Shadow Theory“, който беше издаден през 2018 година. Изявата им започна с песента „Phantom Divine (Shadow Empire)“. Наред с музикантите се появи и вокалистката на EXIT EDENAnna Brunner, която показа добро умение в чистите и тежките вокали. Последва парчето „Rule the World“, което върна публиката към 2007 година и култовия запис „Ghost Opera“. Имаше комуникация между членовете на бандата и феновете. Многократно вокалистът Tommy Karevik и басистът Sean Tibbetts призоваваха за възгласи и пригласяне към песните. По този начин настроението в залата стана още по-приповдигнато. От творбата „Heaven“ бяха изпълнени „Insomnia“, „Veil of Elysium“ и „End of Innocence“ . Вечерта нямаше как да мине без запомнящите се „When the Lights are Down“ и „Karma“. След като беше изсвирена „Center of the Universe“, на сцената останаха магьосникът на клавира Oliver Palotai и барабанистът Alex Landenburg. Те водеха съревнование със своите музикални сола, като накрая остана само Landenburg.
Светлините огаснаха и осветиха Tommy Karevik, който изпълни по чувствен начин интрото „Manus Dei“, предвождащо „Sacrimony (Angel of Afterlife)“. Дуетът между него и Anna успя да предаде мотивите за тъга, предателство и разкаяние, скрити в сюжета на песента. Последва известният сингъл „Forever“ и представяне на членовете на състава. Китаристът и текстописец Thomas Youngblood каза, че би искал да свири в България всяка година.
Бандата зарадва публиката си с „Liar, liar (Wasteland Monarchy)“ и слезе от сцената. Въпреки това никой не си тръгна и всички искаха да слушат още. Това накара музикантите да се върнат и да изсвирят „March of Mephisto“. Те хвърлиха перца и палки в публиката и закриха това магическо и епично събитие.
Искам да вярвам, че думите на Thomas Youngblood са верни, тъй като много бих се радвала отново да преживея такъв концерт. KAMELOT показаха, че са много добри музиканти и шоумени, а феновете – че има за какво групата да се върне у нас.

Сетлист:
„Phantom Divine (Shadow Empire)“
„Rule the World“
„Insomnia“
„The Great Pandemonium“
„When the Lights are Down“
„Veil of Elysium“
„End of Innocence“
„Karma“
„Heres to the Fall“
„Center of the Universe“
„Manus Dei“ (Intro)
„Sacrimony (Angel of Afterlife)“

„Forever“
„Liar, liar (Wasteland Monarchy)“
„March of Mephisto“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото