Jukka Nevalainen официално се оттегля от NIGHTWISH. Издават нов албум през 2020-та

jukka-nightwishNIGHTWISH започнаха работа по деветия си студиен, който ще бъде издаден през пролетта на 2020 година.

Ето и изявлението на Jukka Nevalainen, който беше барабанист на групата още от издаването на дебютния им албум “Angels Fall First” от 1997г.:

„Вече минаха пет години, откакто взех трудното решение да се отдръпна от NIGHTWISH, поради тежкото безсъние, от което страдам. Това включва последния студиен албум и последвалите турнета. Както и предполагах тогава, това се оказа най-правилното нещо, което можеше да направя. Към дневша дата се чувствам фантастично и едва ли някога ще се наложи да се боря отново с проблемите със съня. Освен това ми се стори, че ако имам повече време да се фокусирам върху нещата, които се случват зад завесите, всичко ще е много по-различно. Затова реших да не си играя повече с късмета си, завръщайки се в бандата. Моят скъп приятел Kai Hahto ще заеме мястото ми като постоянен член на групата. Аз ще продължа да се грижа за всички неща, които се случват на заден план с бандата и очаквам с нетърпение това, както и други приключения, които животът може да ми предложи.

Искрено благодаря на групата и феновете за славното време, което споделихме!“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото